Lihaug fikk klar beskjed: - Du kan ikke holde på sånn og tulle!

Tim-Robin Lihaug vant på poeng.

JUBEL: Tim-Robin Lihaug kunne juble for seier lørdag.

Det ble aldri spektakulært, men Tim-Robin Lihaug tok sin 14. proffseier av 15 mulige da han møtte franske Baptiste Castegnaro i Frederikshavn lørdag kveld. Lihaug måtte kjempe langt mer for seieren enn da han slo Arne Ernstsen på knockout i juni.

Tim Robin Lihaug bokset mot Baptiste Castegnaro (Frankrike).

De to første rundene gikk ok for Lihaug. Han tok styringen, viste frem sin fysikk, og så ut til å være der han ville. Så, i den tredje av åtte runder, kom noen tydelige tegn på at Castegnaro kom til å gi kamp til siste slutt. Etter denne runden var Lihaug-trener Ulf Johansen såpass misfornøyd at han ga eleven noen svært bestemte instruksjoner i ringhjørnet:- Du kan ikke holde på sånn og tulle! Vær først ute, lød ordren fra Johansen.

Klar beskjed

Kjeften til tross, Lihaug klarte ikke umiddelbart å få korrigert det han slet med. Også i fjerde runde åpnet franskmannen best, og i femte runde var Lihaug bakpå. Først etter en ny leksjon fra Johansen fikk Sotra-karen mer kontroll. Dommerne hadde til slutt rett nok syv runder til Lihaug og bare én til Castegnaro, men kampen var mer åpen enn de tallene kan gi inntrykk av.

- Var det kjeften fra treneren som vekket deg, Lihaug?

  • Ja, det var med på å gjøre meg bedre. Jeg får alltid med meg det som blir sagt i pausene, og det er viktig å få tilbakemeldinger. I perioder slurvet jeg litt i denne kampen, innrømmer Lihaug.

Tøff motstander

Han beskriver franskmannen som den tøffeste motstanderen han har hatt.

  • Det var som jeg sa før kampen. Han er ikke den beste bokseren jeg har møtt, men har en modig mentalitet og var veldig tøff. Vi går alltid for å vinne kampene så lett som mulig, men man klarer ikke alltid å være like overlegen, sier Lihaug.

Ole-Petter Westereng, Viasat Sports kommentator, var kritisk underveis, og mente at Lihaug slapp Castegnaro for lett innpå seg.

  • Tim-Robin leverer ikke sin aller beste boksing, sa Westereng i starten av sjette runde, men fikk snart se en Lihaug som tok mer og mer kontroll.

Hjem til Bergen

I syvende runde virket det som om Castegnaro var mest sliten av de bokserne, og i siste runde var Lihaug aldri truet.

  • Boksemessig følte jeg at jeg hadde kontroll hele tiden. Og jeg merket at jeg ble sterkere for hver runde, sier Lihaug, som mener man ikke kan forvente så mye mer.
  • Alt i alt er jeg fornøyd med hvordan jeg klarte å løse det, selv om ikke alt stemte hundre prosent. Det viktigste er å ta seieren, og hver kamp er en viktig erfaring i seg selv.

- Når får vi se deg i ringen igjen?

  • Nå skal jeg ha to uker hjemme, så kan jeg tenke på det. Først skal jeg bare slappe av med familie og venner som har kommet hit til Frederikshavn, sier Lihaug.

Råskap ga brutal knockoutseier til Havnaa

Tungvektsbokseren Kai Robin Havnaa trengte ikke mer enn drøye to runder på å sikre seg karrierens fjerde seier som proffbokser. Han slo ut ungareren Istvan Kun lørdag.

Kai Robin Havnaa tok en rå seier.

Havnaa, som er sønn av Norges eneste profesjonelle verdensmester i boksing, Magne Havnå, står nå med fire seirer av fire mulige, og tre av seirene er kommet på knockout.– Jeg må innrømme at dette ble brutalt. Det var rett og slett råskap, sa Havnaa til NTB bare noen få minutter etter at kampen i Arena Nord var over.

– Det viktigste for meg i denne kampen var selvsagt å vinne. Deretter håper jeg at boksingen min var bra, og det tredje er å vinne på knockout, forklarte han.

– Jeg vet at folk liker å se knockouter i proffboksing, men det er ikke så viktig for meg å vinne på den måten. Jeg vil helst at boksingen min skal se best mulig ut, fortalte Havnaa.

Fornøyd

Lørdag var han helt suveren mot Kun. Han fikk inn en kanonade på fire-fem slag mot ungareren i annen runde. Det førte til telling, men Havnaa ga seg ikke med det, for med en gang kampen kom i gang igjen, traff han klokkerent. Ungareren falt og ble talt ut.

– Nå er jeg fornøyd med at jobben er gjort. Om det var en god kamp fra min side rent boksemessig, vet jeg ikke nå, for jeg må studere kampen på video før jeg kan si noe sikkert om det. Nå vil jeg suge litt på den karamellen det er å vinne, for jeg har slått en tøff motstander, som var godt trent, sa Havnaa.

– Han ga alt i første runde og holdt et høyt tempo, men da annen runde startet pustet han omtrent ikke. Det fortalte meg at kondisjonen hans måtte være god.

Han avgjorde kampen med en høyre kontring.

– Det slaget satt godt. Det var en perfekt treff, sa han til NTB.

Rapportene fra kampen tyder på at Havnaa viste en råskap de færreste trodde han var i besittelse av.

Spania neste

Nå er det mye som tyder på at tungvekteren fra Grimstad kommer til å satse på mer samarbeid med Tim-Robin Lihaug og Ulf Johansen. Det betyr at også sørlendingen kommer til å legge en del av treningen sin til spanske Torrevieja.

– Ulf (Johansen) har invitert meg til Spania for å trene sammen med Tim-Robin Lihaug, og det er noe jeg kommer til å gjøre. Jeg vet jo at de trener bra der nede, og jeg kan tjene mye på å bli en del av det treningsregimet, sa Havnaa lørdag kveld.

– Blir det noen fridager på deg karrierens fjerde proffseier?

– Litt fri blir det nok, men ikke så mye. Jeg hadde en lang periode med å lade batteriene før denne kampen, så det tar ikke så lang tid før jeg er i gang igjen, forklarte Kai Robin Havnaa, en tungvekter å se opp for også i det profesjonelle miljøet.