Sport

Vålerenga-spiller anmeldes til disiplinærutvalget etter sjikane

— Vi skal ha nulltoleranse for rasisme og trakassering av legning i idretten.

Tallak Lyngset og Jan Tore Kjær etter mandagens seier over Stavanger Oilers. Lyngset vil bli straffet etter episoden mandag kveld.
  • Sindre Trygsland

— Det kan komme en form for straff fra vår side. Det er selvfølgelig en trist episode. Slike ting skal man ikke slenge fra seg. Det er helt håpløst, sier Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen.

- TRIST: Espen "Shampo" Knutsen sier det er aktuelt å straffe egen spiller etter gårsdagens hendelse.

Klubben kan også vente granskning i forbundet. Generalsekretær Ottar Eide bekrefter at ishockeyforbundet vil se nærmere på sjikanen Oilers-spiller Phillippe Cornet ble utsatt for mot Vålerenga.I kampens hete, etter å ha blitt taklet hardt, skal nemlig VIF-spiller Tallak Lyngset ha ropt følgende uttrykk til Stavanger Oilers-spiller Phillipe Cornet: — «jævla homse» og «jævla sigøyner».

- Normalt sett er det en av partene som anmelder saker som dette inn til oss. Nå vil vi ta en diskusjon med Oilers. Hvis ikke de vil gjøre noe, er det klart at vi vil se på det. Norges ishockeyforbund har en nulltoleranse for sjikanerende uttalelser, sa generalsekretær Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund til Aftenbladet tirsdag morgen.

Les også

Motstanderen reagerer: Vålerenga-spiller risikerer etterspill etter hets

Senere på dagen ble det klart at Vålerenga-spilleren meldes inn.

— Vi har sett på saken, og lager nå en anmeldelse til disiplinærutvalget, sier generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, til NTB.

Generalsekretær i ishockeyforbundet, Ottar Eide.

— Vi skal ha nulltoleranse for rasisme og trakassering av legning i idretten. Derfor anmelder vi. Dette hører ikke hjemme her, fortsetter han.

- Ingen unnskyldning

Jan Tore Kjærs avskjed med Jordal Amfi og sin rolle som direktør i Vålerenga Hockey ble lykkelig for hjemmelaget, med 4-3-seier etter straffer mot rivalen Stavanger Oilers mandag kveld. Men det var rasistiske uttalelser som preget etterspillet av kampen på Jordal Amfi.

— Det er en del drittslenging frem og tilbake på isen, det er det jo, men det er ikke noen unnskyldning. Slike ting, rasistiske ting og sånn burde vi vært ferdige med for lenge siden. Det er bare å legge seg flat, sier Espen «Shampo» Knutsen.

Han sier at slike uttalelser er langt over streken og at det burde være klart for alle spillere.

— Jeg tror de aller fleste skjønner og vet at de ikke skal si sånne ting. Det er helt natta, sier Knutsen.

Legger seg flat

Tallak Lyngset selv legger seg flat til VG etter hendelsen.

— Det skjedde i kampens hete. Det var høy spenning, det kokte over og jeg sa ting jeg ikke mente. Jeg husker det nesten ikke for jeg var så giret. Men når jeg ser TV-bildene, så er det en veldig stygg sak og jeg legger meg selvsagt helt flat, sier Lyngset til avisen.

Les også

«Iskrigerne» ga VIF-sjefen den perfekte avslutningsgaven

Aftenbladet var tirsdag formiddag i kontakt med sportsdirektør Pål Haukali Higson i Oilers. Han forteller at klubben vil komme med en uttalelse i løpet av dagen.

— Vi må diskutere dette med spilleren det gjelder før vi konkluderer den ene eller andre veien, sier Higson.

Les også

  1. Kjær etter «perfekt avslutning»: - Tårene kom tidlig

  2. Rustent Oilers har mye å rette på før Lørenskog-møtet: - Det blir en tidlig seriefinale

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Vålerenga hockey
  3. Stavanger Oilers