- Hadde vært dum hvis jeg trodde vi skulle slå Trinec, Tappara og Bern

Sammen er vi sterke. Det er mottoet til Petter Thoresen. Tirsdag kveld satte laget bilder til ordene i Bern.

szeb11f1 (1).jpg

Bern — Stavanger Oilers 0-2

De drømte på én mesterligaskalp. Nå står de med tre. Og fortsatt gjenstår den viktigste. Bern på hjemmebane i DNB Arena. Med seier mot sveitserne hjemme i DNB Arena har Oilers alle muligheter til å avansere til finalespillet i Champions Hockey League. Det er nesten så de ikke tror det selv.

— Jeg hadde vært dum hvis jeg hadde trodd vi skulle slå Trinec, Tappara og Bern. Det var ikke realistisk på forhånd, men vi viser at vi kan når vi vil og alle trekker i samme retning.

Les også

Ny Oilers-bragd i Champions League

Petter Thoresen har sjeldent vært mer fornøyd enn etter 2-0-seieren over Bern tirsdag kveld. Endelig framsto Oilers som han ville, med en kollektiv kraft som sjelden eller aldri har blitt vist før i norsk ishockeysammenheng. I garderoben etter kampen var treneren overraskende rolig. Men da han fikk stukket et papirark med statistikken fra kampen i hendene, kom smilet fort på plass. Og hvorfor ikke?Oilers gikk på skøyter, de vant nærkamper, de støttet hverandre og de hadde profilene som sto fram og avgjorde kampen da den sto og vippet.

Mot slutten konkurrerte nærmest Oilers-spillerne om å blokkere Berns skudd. Og da Tommy Kristiansen først ofret foten, så vant nærkampen og fikk vippet pucken til en iskald Dan Kissel som ordnet 2-0 i tomt bur, var bragden komplett.

— Fortjente en assist

— Jeg fortjente en assist der, sier Tommy Kristiansen fra behandlingsbordet i Bern. Foten fikk være vond og øm, seieren smakte langt bedre enn den kostet.

— Etter tre bytter forsto jeg at vi var på. Alle spilte som de skulle, vi fulgte planen og gjorde en nesten komplett kamp, sier Tommy Kristiansen til Aftenbladet – mens De Lillos synger om neste sommer over anlegget i garderoben bak oss.

Oilers trenger ikke vente på den. Allerede om to uker spiller de den siste gruppespillskampen mot Bern i DNB Arena. Med seier der har Oilers fortsatt en mulighet på gruppeseier.

— Jeg skjønte at vi hadde noe her å gjøre da vi slo Trinec. Nå er det nesten sånn at jeg gremmes over at vi ikke slo tsjekkerne på hjemmebane, sier trener Thoresen med et stort smil.

I likhet med resten av lagkameratene, hadde også Oilers-kaptein Snorre Hallem en eksepsjonelt god dag på jobben. Men å svare på hvorfor Oilers ikke viser lignende storspill i den hjemlige serien, det slet han med å svare på.

— Men jeg håper vi kan trekke med oss en del av det positive fra dette inn mot Stjernen-kampen på torsdag. Det var jo en del positivt her, sier Hallem og humrer.