Dette kan være etappen for Hushovd

Den andre etappen av Paris-Nice bølger litt de siste sju milene.

SYKLER PARIS-NICE: Thor Hushovd. Her fra en tidligere utgave av rittet.
  • Nicolai Olsen

Hvis det er én etappe i Paris-Nice som passer for Thor Hushovd, så er det mandagens 2. etappe. Den er 205, den eneste etappen over 200 km som er relativt flat – men som har nok stigninger til å riste av de beste sprinterne.

De første 130 kilometerne er paddeflate, men etter det bølger det. Rytterne skal kun over én tredjekategorisert stigning, men det er flere andre små stigninger som taler i Hushovds favør.

Les også

Nordmennene langt bak i Paris - Nice

Den tredje etappen er nærmest «paddeflat», så det spørs nok om Hushovd får mye ut av den. Den fjerde etappen, da stiger den en god del. På de siste åtte milene skal rytterne over tre tredjekategorier og én andrekategoristigning. Det er nok såpass tidlig i det åtte dager lange etapperittet til at sammenlagtfavorittene bryr seg så mye, så antakeligvis kommer det til å gå i et tempo som også er overkommelig for Hushovd. De siste fire etappene spørs det nok om ikke blir for tøffe for nordmannen.

— Det er flere etapper i starten jeg har muligheter i. Jeg har ikke satt noen spesifikke etapper, men jeg har muligheter til å hevde meg de første fire etappene. Etter det blir jeg nok hjelperytter for den vi velger som sammenlagtfavoritt, sa Hushovd til Fædrelandsvennen før Paris-Nice startet søndag.

Med sammenlagtfavoritt tenkte han på Tejay van Garderen, mannen som i utgangspunktet skulle være BMCs kaptein. Men han måtte trekke seg fordi han hadde pådratt seg magesmerter på flyet fra Nice til Paris. Dermed er nok den nye kapteinen til BMC belgieren Greg Van Avermaet.

På den første etappen av Paris-Nice gikk Hushovd igjen i asfalten, som han også gjorde for en uke siden – under Omloop Het Nieuwsblad. I den samme velten var også Edvald Boasson Hagen involvert. Alexander Kristoff kom seg helskinnet til mål, men måtte klare seg alene i massespurten og ble derfor ikke bedre enn nummer 19 på etappen som franskmannen Nacer Bouhanni vant.