Nesten 500 dager siden sist: Nå er skjebnekamp bekreftet for Emil Meek

Emil Meek (31) har gått en lang periode uten kamp i verdens største MMA-organisasjon. Hans returkamp er endelig bekreftet.

Emil Meek er en av Norges største kampsportprofiler.

– Det er helt rått, sier Emil «Valhalla» Meek euforisk.

Det er 494 dager siden han gikk sin forrige kamp i Ultimate Fighting Championship (UFC). Da tapte han på dommeravgjørelse mot polakken Bartosz Fabinski.

Nå er nordmannens neste kamp bekreftet.

23. februar neste år skal han møte australieren Jake Matthews i New Zealand. Det blir en skjebnekamp for 31-åringen.

Etter én seier og to tap i verdens største MMA-organisasjon, er han etter all sannsynlighet avhengig av en seier for å få en ny kontrakt. Kampen mot Matthews er hans siste kamp på den nåværende kontrakten.

– For meg ligger alt i potten. Nå slåss jeg for det jeg har bygget opp de siste ti årene. Jeg er på toppen av karrieren. Nå skal jeg bare dunke ham ned og gå videre til neste utfordring, sier Meek.

Trøblete år

2019 har vært et år fylt med skader for kampsportutøveren. Meek har måttet operere albuen, fått skulderen ut av ledd og slitt med overbelastning.

– Det har vært en storm av forskjellige skader og tilbakefall for meg. Nå har jeg hatt muligheten til å bli 100 prosent klar, og det skal betale seg for å si det sånn, sier Meek.

Da han møtte polske Fabianski i Hamburg i juli i fjor, gikk han inn i kampen med skader. Han mener selv at han ikke burde ha tatt den kampen.

– Nå er det bare å slå tilbake etter fiaskotapet, forteller Meek.

Han er motivert til å slå kraftig tilbake. Nå håper han at motstanderne nå tar lettere på oppgaven mot ham, etter den svake opptredenen i forrige kamp.

Emil Meek jublet hemningsløst etter seieren mot Jordan Mein i 2016.

Satte norsk MMA på kartet

Meek kom inn med et brak i MMA-verdenen for tre år siden. Etter å ha slått den fryktede brasilianeren Rousimar Palhares i organisasjonen Venetor, ble han belønnet med en UFC-kontrakt.

Han vant debuten mot canadiske Jordan Mein, før han møtte «Det nigerianske marerittet» Kamaru Usman i januar 2018.

Meek tapte til slutt mot Usman på dommeravgjørelse. Det hører til historien at nigerianeren nå er tittelholder i divisjonen til Meek og er blitt en verdensstjerne etter kampen mot 31-åringen.

Totalt står han med ni seiere og fire tap i karrieren.