Solid lønnskutt for Sagosen i Kiel

Sander Sagosen, Harald Reinkind og de andre Kiel-spillerne kan måtte halvere lønnen sin i et år for å hjelpe den tyske håndballklubben gjennom koronakrisen.

Koronakrisen gjør at Sander Sagosen starter Kiel-karrieren med halvert lønn.

Det avslører målvaktsstjernen Niklas Landin, som er en del av spillerutvalget i klubben, overfor Jyllands-Posten.

Koronakrisen har fått betydelige konsekvenser for Kiels økonomi, og spillerutvalget har i samtaler med klubben gått med på en lønnsreduksjon på hele 50 prosent de neste 12 månedene.

– Klubben er hardt rammet. Jeg tror faktisk vi er dem som er hardest rammet, fordi vi normalt har så store tilskuerinntekter, sier Landin.

Det trenger ikke nødvendigvis å bli slik at 50 prosent av lønnen forsvinner.

– Vi gikk ned i lønn de fire siste månedene av forrige sesong, men vi har fått tilbake store deler av det tapte. Klubben tenker selvfølgelig «worst case scenario», og jeg har tro på at det blir bedre i løpet av sesongen, slik at vi kan få noe i retur, sier Landin.

Niklas Landin (bak) forteller om tøffe økonomiske tider i Kiel, der han nå er blitt lagkamerat med Sander Sagosen.

Kan tape millioner

Sagosen er fersk Kiel-spiller etter tre sesonger i franske Paris Saint-Germain. Etter det NTB kjenner til har han en årslønn på snaut seks millioner kroner, så det er ikke rent lite som kan forsvinne i koronahjelp for trønderens del.

– Det er en vanskelig situasjon, og det er vanskelig å akseptere, men vi kan bli nødt til det. Jeg fornemmer dog en oppbakking i troppen, selv om ingen jubler over å miste halvparten av lønnen, sier Landin om situasjonen.

Også Harald Reinkind spiller for Kiel. Han går snart løs på sin tredje sesong for tyskerne. Trolig blir det sesongåpning i supercupfinalen mot Flensburg-Handewitt 26. september. For motstanderlaget spiller nordmennene Torbjørn Bergerud, Gøran Johannessen, Magnus Jøndal og Magnus Abelvik Rød.