Nytt Paralympics-gull for Pedersen: – Fordel Norge i dag

Alpinist Jesper Saltvik Pedersen gikk til topps i superkombinasjonen i Paralympics mandag under krevende forhold og tok sitt andre gull i Kina.

Jesper Saltvik Pedersen jublet for nok et gull i alpinbakken i Yanqing.

Nordmannen, som konkurrerer i sittende klasse, var i tet etter super-G-delen og forsvarte ledelsen da han satt igjen alene på toppen før det avgjørende slalåmrennet.

– Det er kult å ta det andre gullet i dag. Det er egentlig full uttelling, sa Pedersen til NRK.

Han ledet med fem tidels sekund på japanske Taiki Morii og over halvannet sekund foran Jeroen Kampschreur fra Nederland før det skulle avgjøres, men nordmannen leverte igjen godt i Kina.

– Fordel Norge

I mål var han 28 hundredeler foran Kampschreur. Nederlandske Niels de Langen tok bronsen. Morii startet godt, men kjørte ut og mistet en pallplass. Kjørte ut gjorde åtte andre av Pedersens konkurrenter i det krevende føret.

Det var godt oppkjørt og bløt snø da Pedersen tok gullet. Forhold som ligner sommertreningen på Folgefonna.

– Egentlig var det fordel Norge i dag, sa Pedersen.

Dermed forbedret Pedersen sin CV i superkombinasjon i Paralympics. For fire år siden ble det bronse i samme øvelse.

Det er tredje strake dagen Pedersen og resten av alpinistene er i aksjon. Søndag tok karmøybuen Norges første gull i Paralympics da han vant super-G-konkurransen. Lørdag kom han på sølvplass i utforkonkurransen.

Merittert

Pedersen var på forhånd et av de største norske gullhåpene i Paralympics i Beijing. Han har hatt en flott start på det nye året med tre VM-gull på hjemmebane i Hafjell i slutten av januar. I tillegg tok han sølv i super-G og superkombinasjon. Han vant også verdenscupen for femte året på rad før han fortsatte suksessen i Paralympics.

Marcus Grasto Nilsson, som konkurrerer i klassen for stående, var nummer 26 før slalåmomgangen. Etter slalåmen ble fasiten til slutt 22.-plass.

Storslalåm og slalåm gjenstår for Pedersen i hans medaljesanking i Kina.