– Jeg har egentlig lagt Brann og Bergen bak meg

Kristoffer Barmen var tilbake i byen denne uken. Dette sier han om forholdet til Brann.

Kristoffer Barmen og Lars Arne Nilsen var tilbake i Bergen lørdag.

Kristoffer Barmen er tilbake en tur i Bergen, en liten måned etter at han fikk sparken i Brann. Lørdag var han ikledd Aalesund-drakt da sunnmøringene valset Åsane av kunstgresset på Myrdal.

– Jeg har vært et par dager i Bergen nå. Jeg var i en begravelse på torsdag og flyttet ut av en leilighet i går. Jeg har fått gjort meg litt ferdig med Bergen de siste par dagene.

Barmen fikk sparken etter at Brann mente han hadde en sentral rolle i nachspielet på Stadion, noe spilleren selv har nektet for.

Kristoffer Barmen spilte én omgang mot Åsane.

Barmen har tidligere vært klar på at han ikke ønsker å snakke om nachspielet til mediene, men har sagt at det gikk inn på ham å være uønsket i Brann.

Nå har han det bedre, forteller han. Han har fått seg leilighet i Ålesund og er klar for å flytte dit permanent.

– Jeg har fått landet, fått ting på avstand og egentlig lagt Brann og Bergen bak meg. Nå er det fokus på opprykkskamp. Det er egentlig veldig gøy å komme inn i et lag som bare vinner og vinner. Det er en litt annen stemning her.

Dette sier han om forholdet til Brann

Barmen var med på en svak 2020-sesong for Brann, og denne sesongen var han på banen i én seier i rødt. Med Aalesund har han til sammenlikning vunnet tre kamper på tre uker.

Følelsen av å vinne kamper er noe Barmen har savnet.

– Det har vært gøy. Ting er litt mindre stressende i Ålesund enn i Bergen. Ting flyter og går mer av seg selv. Jeg har selvfølgelig vært med på gode tider i Bergen og, da flyter ting med lave skuldre der også, men de siste årene har det ikke vært sånn. Det har vært et lite kaos.

– Situasjonen tatt i betraktning, føler du at du har kommet godt ut av dette?

– Det gjenstår å se, men akkurat nå føler jeg det. Jeg tror i alle fall jeg har et godt forhold til klubben jeg forlot. Fra mitt perspektiv er det ikke noe bitterhet eller sinne. Det er sånn fotball er av og til, man er vant til at folk kommer og går, sier Barmen.

Lars Arne Nilsen tok en prat med tilreisende Aalesund-supportere etter kampen.

– En garderobegutt

I Aalesund har han fått gamletreneren Lars Arne Nilsen igjen, treneren som var i Brann fra 2015 til 2020.

– Han er først og fremst en veldig god fotballspiller, og så er han en garderobegutt. En fyr som er godt likt, og hele Ålesund har tatt veldig godt imot ham, sier Aalesund-treneren om Barmen.

«LAN» valgte å plassere sin gamle elev på benken i returen til Bergen, men Barmen kom inn på stopperplass til andre omgang.

På tribunen på Myrdal satt Brann-spiller og Lars Arne Nilsens sønn, Sivert Heltne Nilsen, og fulgte kampen.

Branns gamletrener kjenner Åsane godt etter flere år i Bergen, og et drøyt år i Ålesund. Han visste hvordan han skulle gå inn i duellen mot Morten Røsslands lag:

– Det var å stå høyt og låse dem av slik at vi fikk brudd høyt oppe. Vi fikk masse muligheter og kunne scoret fem mål til. Når vi ikke fikk brudd høyt oppe, lå vi komprimert og tett bakover.

Også Barmen kjenner Åsane godt. Han mener Aalesund fulgte akkurat den oppskriften som må til for å slå Åsane på Myrdal.

– Det er potensial i Åsane. Når de er gode er de også skikkelig gode. Butter det imot er det fort gjort å straffe dem flere ganger, sier Barmen.