Strekk og straffemiss for Støre på Ekebergsletta

MOT vant den årlige kjendiskampen under Norway Cup. Statsminister Jonas Gahr Støre fikk en tøff dag på banen. Hans Redd Barna tapte på straffespark.

Statsminister Jonas Gahr Støre går av banen under verdikampen i fotball på Ekebergsletta. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Se opptak av kampen nederst i saken

Kampen mellom MOT og Redd Barna ble underholdende for dem som var til stede på finalearenaen på Ekebergsletta. Begge lag hadde flere store sjanser i tillegg til at kampen bar preg av flere skader hos begge lag.

Statsminister Jonas Gahr Støre var én av dem.

– En liten strekk bak låret, sa Ap-lederen i sendingen vist på Aftenposten.

Det ble 1-1 i ordinær tid, og kampen måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse. Der var MOT sterkest etter straffemiss av blant andre Støre.

Støre skled i skuddøyeblikket og hinket tilbake til midtstreken.

– Standfoten sviktet. Det ble en ynkelig straffe, smilte han.

Wanda Mashadi får hjelp av banen etter skade under verdikampen i fotball på Ekebergsletta. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Artist Chris Holsten ballen klinket til så det sang i nettmaskene etter bare fire minutter og sørget for 1-0-ledelse til MOT.

De svartkledde kunne lagt på til 2-0 like etter, men programleder Carsten Skjelbreid gjorde to gode redninger på rappen.

Youtuber Sander Austad «Randulle» Dale headet ballen i eget mål senere i første omgang. Senere måtte han av med skade. Det måtte også TV-profil Wanda Mashadi. Komiker Nils Ingar Aadne måtte i likhet med Støre gi seg med en strekk.

«Det viktigste vi gjør i Verdikampen, er å promotere gode verdier for barn og unge. I år er det inkludering, trygg deltakelse for barn, og fred i verden vi vil sette ekstra søkelys på», har Norway Cup uttalt i en pressemelding.

MOT Norges Chris Holsten scoret kampens første mål. Freddy dos Santos gikk ikke helt i kjelleren av det. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Se kampen i opptak her

(For abonnenter)

Bane 1 Ekeberg