Sport

Koronatilfelle hos Danmark i VM – Norge mener VM er trygt

VM-spiller Emil Jakobsen har testet positivt for korona og er i isolasjon, melder det danske håndballforbundet. Alle hans lagkamerater er korona-negative.

Danmarks landslagstrener Nikolaj Jacobsen har fått en positiv koronatest i sine spiller-rekker.
  • NTB

Dermed har arrangøren fått utøver-smitte inn i den såkalte boblen for første gang, og det gjør at flere tar til orde for at mesterskapet ikke kan fullføres.

Et knippe gode spillere valgte å stå over VM på grunn av smittefaren. Det gjelder blant andre tre tyske stjerner.

To lag meldte avbud til VM etter smitteutbrudd. I tillegg var det flere positive tester i tropper da de ankom flyplassen i Kairo.

Jakobsen, som tidligere har vært covid-19-syk, testet på nytt positivt ved den siste testen laget foretok i Egypt. Samtidig testet alle de andre i Danmark-troppen negativt foran lagets åpningskamp mot Bahrain.

– Godt forberedt

Jakobsen ble satt i isolasjon sammen med romkameraten Morten Olsen. Olsen er imidlertid med i troppen mot Bahrain, ettersom han avleverte negativ prøve fredag.

– Vi er selvfølgelig veldig lei oss for dette på Emils vegne. Vi har vært godt forberedt på denne situasjonen, og vi følger vår egen og Det internasjonale håndballforbundets (IHF) velbeskrevne og restriktive koronaprotokoller, som betyr at vi blant annet testes igjen i dag og i morgen, sier Danmarks sportssjef Morten Henriksen.

– Vi regner med at det er en eller annen form for falsk alarm fordi Emil har vært positiv før. Det vil være den mest logiske forklaringen, sier Henriksen til avisen Ekstra Bladet.

– Trygt

Danmarks tropp bor på et gigantisk hotell i sentrum av Kairo. Det har nær 1100 rom. Sju andre lag er også innlosjert der sammen med andre involverte i VM.

Norges tropp har base utenfor Kairo. Håndballpresident Kåre Geir Lio sier det ikke er vurdert å avbryte mesterskapet.

– Vi tufter alle våre vurderinger på innsikt fra det medisinske personellet som er til stede (i Egypt), og (medisinsk ansvarlig) Thomas Torgalsen mener det er god kontroll på tryggheten til spillerne og atferden i eget lag, sa Lio til NTB før nyheten om den positive danske prøven kom.

Han mener det er trygt å fortsette VM. Alle medlemmene av Norges delegasjon testet negativt for viruset natt til fredag.

– Slik som våre medisinske spesialister vurderer det, så er det trygt.