Sport

Lorentzen kunne juble – tok NM-gull

Håvard Holmefjord Lorentzen (28) tok NM-gull på 500 meter. En annen bergenser tok også medalje.

Håvard Holmefjord Lorentzen innfridde favorittstempelet. Her fra et løp tidligere i år.
  • Mats Haugland
    Mats Haugland

Fredag startet skøyte-NM i enkeltdistanser i Vikingskipet på Hamar.

Bergenseren Håvard Holmefjord Lorentzen var forhåndsfavoritt på åpningsdistansen 500 meter, og gikk i siste par mot Henrik Fagerli Rukke.

Fana-utøveren gikk i mål på tiden 35,06, en tid som holdt til seier. OL-mesteren fra 2018 tok dermed sitt fjerde strake NM-gull på distansen, sitt femte totalt.

  • STOR SAK FØR NM: Etter forrige mesterskap, endte OL-vinneren opp med korona. Nå er han tilbake for å kjempe om gullmedaljer.
Bjørn Magnussen tok NM-sølv.

Trønderne Bjørn Magnussen og Odin By Farstad tok henholdsvis sølv og bronse på distansen. Begge representerer Sportsklubben Falken.

Magnussen gikk i mål på tiden 35,33, mens By Farstad ble klokket inn på 35,85.

Les også

Sverre Lunde Pedersen med banerekord i norgescupåpningen

Odin By Farstad tok bronse.

Henriksen tok sølv

Senere fredag kveld var også flere lokale utøvere i aksjon. Fana-løper Sindre Henriksen gikk 5000 meter, og tok en sterk sølvmedalje.

Bergenseren gikk i mål på tiden 6.28,64. Hallgeir Engebråthen vant distansen med 6.27,53.

Sindre Henriksens lillebror, 16 år gamle Sigurd, endte på 9.-plass med tiden 6.52,94. Det var ny personlig rekord for Fana-talentet.

På 1500 meter for kvinner fredag, havnet Victoria Keltie Sætersdal fra Fana på 6.-plass. Hun ble klokket inn på 2.09,72, som også var ny pers. Amalie Haugland fra Bergen Skøyteklubb havnet på plassen bak med tiden 2.10,43.

Les også

Njåtun med ti strake NM-gull etter mesterskapsrekord

Sindre Henriksen tok NM-sølv. Her i aksjon i verdenscupen i januar i år.

Stor usikkerhet

Årets sesong blir annerledes på mange måter for Lorentzen, Henriksen og de norske landslagsløperne. Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) har nemlig bestemt at det ikke blir verdenscupløp på skøyter før nyttår.

Usikkerheten er stor om det blir internasjonale konkurranser i det hele tatt denne sesongen.

– Jeg ser ikke veldig lyst på det, sa Lorentzen til Aftenposten tidligere denne uken.

For en måned siden avgjorde ISU at de fire berammede verdenscupstevnene før jul ikke kan arrangeres som planlagt. Det gjelder Tomaszow-Mazowiecki i Polen (13.-15. november), Stavanger (20.-22. november), Salt Lake City i USA (4.-6. desember) og Calgary i Canada (11.-13. desember).

Det ble jobbet videre med et konsept om å avvikle tre stevner på rad i Heerenveen, der løperne skulle isoleres i en «boble» for å minimere smitterisiko.

ISU har nå konkludert med at det er for tidlig å gjennomføre dette, men man vil vurdere en tilsvarende modell for løp etter nyttår.

(100% Sport / ©NTB)

Les mer om

  1. Håvard Lorentzen
  2. Skøyter