Sport

Dette ikoniske hullet skremmer golfeliten

Viktor Hovland (22) skulle i utgangspunktet delta i prestisjefylte Players Championship denne helgen. Nå er turneringen avlyst.

Det 17. hullet i Players Championship betegnes som «golfens mest ikoniske hull».
  • Viljam Brodahl
    Aftenposten

Denne saken ble publisert før Players Championship ble avlyst. Den skulle først gå som planlagt, men arrangørene valgte å avlyse turneringen etter dag én.

  • LES MER HER: PGA avlyser Players Championship etter første dag

Hullet er omringet av vann og plassert på en liten halvøy. Mer skal det ikke til for å skremme den ypperste golfeliten.

Det 17. hullet under PGA-turneringen Players Championship i Florida har skapt store problemer for verdens beste golfspillere i lang tid.

Fra 125 meter må man plassere ballen over vannet og trygt på øya. Selv om det er den korteste banen, kan unøyaktighet få store konsekvenser.

– Du kan ikke spille på det trygge. Ballen kan hvor lett som helst havne i vannet. Da blir skuldrene høye, forteller Eurosport-kommentator Per Haugsrud.

Det fikk Tiger Woods smertelig erfare i fjor. Da fullførte mannen, som av mange regnes som tidenes beste golfspiller, hullet på fire over par.

Flere ganger havnet ballen i vannet, og det hele ble beskrevet som en «katastrofe» av den kjente TV-stasjonen CBS.

– Jeg var forbanna. Det er det ingen tvil om, sa stjernen i etterkant.

Amerikaneren er bare en av mange som har feilet stort på det som ofte betegnes som «golfens mest ikoniske hull». Nå skal Viktor Hovland få prøve seg.

Viktor Hovland spiller denne helgen i PGA-turneringen Players Championship.

Stjernene snakker om Hovland

– Jeg sto der og så på treningen i går. Da var det mange baller som gikk i vannet, for å si det sånn, poengterer Haugsrud.

Han har vært på plass i Florida de siste dagene. Selv om turneringen går som planlagt, men uten publikum, vil han og resten av Eurosport-kollegene reise hjem på grunn av frykt for spredning av koronaviruset.

På deltagerlisten i den prestisjefylte turneringen står Hovland. 22-åringen har allerede denne sesongen vunnet en PGA-turnering. Det har ingen annen nordmannen klart tidligere.

Nå har Hovland fått en helt unik stjernestatus i golfmiljøet. Den har Haugsrud også fått merke tett på kroppen.

– Mange av de aller største stjernene snakker om ham. Han blir nevnt som en av favorittene. Han er gigastor, forteller kommentatoren.

Han mener nordmannen må tåle å ha et forventningspress.

– Denne banen skal passe ham bra. Han er definitivt en av de største. Det er ganske spesielt, sier han.

Justin Thomas er full av lovord om den nye generasjonen.

Hylles av tidligere verdensener

En av dem som har tatt til ordet og snakket varmt om Hovland og den nye generasjonen, er tidligere verdensener Justin Thomas. I 2017 slo 27-åringen gjennom for fullt i golfverdenen – slik man nå opplever med Hovland.

Denne helgen skal Hovland spille i samme runde som to av golfens største talenter: Matthew Wolff (20) og Collin Morikawa (23).

– Det er imponerende det de har fått til. Jeg synes det er kult at man setter Viktor, Matt og Collin sammen i par. Det at alle har vunnet en PGA-turnering allerede, er helt utrolig. Jeg tror ikke de innser hvor imponerende det er, sa Thomas på en pressekonferanse nylig.

Han mener den eldre generasjonen for lengst har fått øynene opp for den talentfulle trioen.

– Vi skjønner hvor talentfulle de er. De kommer til å være med lenge, fortalte han.

Les mer om

  1. Viktor Hovland
  2. Golf
  3. Koronaviruset