Brækhus endelig klar for å forsvare beltene: – Det er en stor lettelse

Cecilia Brækhus skal forsvare beltene sine mot Jessica McCaskill i Tulsa i USA 15. august. Boksedronningen gleder seg til snart å være tilbake.

Cecilia Brækhus med beltene sine. Hun skal nå møte Jessica McCaskill.

– Nå kan jeg begynne å planlegge for å oppnå et konkret mål. Jeg har holdt det gående i en slags limbo fram til nå, så det er en veldig lettelse å endelig ha noe klart foran meg, sier Cecilia Brækhus til NTB.

Egentlig skulle den ubestridte norske verdensmesteren i weltervekt møtt McCaskill i Maryland 17. april, men koronapandemien satte en stopper for det.

Sist uke fikk kampen endelig en ny dato, nesten fire måneder etter at den først var oppsatt.

– Litt bedre på det meste

Brækhus skal forsvare seks belter i kampen mot McCaskill. Hun er skråsikker på seier:

– Jeg regner med å slå McCaskill fordi jeg er litt bedre på det meste. Hun har en enorm fysikk og motor, men jeg har bare et mye bredere arsenal. Jeg gleder meg til å få vist fram litt av det som jeg har lært med min nye trener, Abel Sanches, sier hun og fortsetter:

– Kondisjon kommer heller ikke til å være et problem etter så lang tid oppe i høyden.

For siden virusutbruddet har Brækhus holdt seg tilnærmet isolert på 2000 meters høyde i landsbyen Big Bear Lake i California. Der trenes hun av Sánchez sammen med en håndfull andre boksere.

Cecilia Brækhus skal i ringen mot Jessica McCaskill.

13 år

Brækhus har vunnet alle de 36 kampene hun har gått. Senest i november ble det seier på poeng over argentinske Victoria Bustos i Monaco. Hennes første kamp var tilbake i 2007. Hvor lenge kommer bergenseren til å holde på, tror hun selv?

– Det har vært en lang karriere med mange firsts, som i kallenavnet «First Lady». Nå blir jeg nest siste kamp på det første Matchroom-stevnet (stort promoteringsselskap) i USA siden idretten stengte ned. Det er stort, og slike ting driver meg fremover.

Mens «The First Lady» er verdensmester i alle de fem internasjonale bokseforbundene, er McCaskill en noe mer umerittert bokser. Den 35 år gamle amerikaneren holder VM-beltene i super lettvekt i forbundene WBC og WBA og har i alt gått ti proffkamper.

Trolig uten publikum

Det er fortsatt uvisst om stevnet går med eller uten publikum. Brækhus hyller teamet sitt, som har hjulpet henne i en vanskelig koronapause.

– Jeg har et fantastisk team rundt meg. Det har holdt meg oppe i tøffe stunder mens jeg har vært i lockdown i California. Det samme gjelder for fans over hele verden som sender støtteerklæringer. Jeg vil vinne neste kamp for alle dem, avslutter boksedronninga.