Sport

Engelsk storavis kåret idrettens ti kommende superstjerner. På listen er det to nordmenn.

Daily Mail har trukket frem ti utøvere de mener vil bli superstjerner det kommende tiåret. To nordmenn, i to ulike idretter, er på listen.

Erling Braut Haaland er på Daily Mails liste over ti kommende verdensstjerner.
  • Viljam Brodahl
    Aftenposten

«Mer enn noe annet er han avhengig av å score mål og jager alltid det neste. 19-åringen er denne generasjons store talent», skriver Daily Mail.

Den engelske avisen sikter til Erling Braut Haaland, som denne sesongen har tatt fotballverdenen med storm. Etter å ha herjet i både Champions League og østerriksk serie for Red Bull Salzburg, fullførte jærbuen overgangen til den tyske storklubben Borussia Dortmund.

Der har 19-åringen tatt ytterligere steg på rekordtid. På kun fire kamper har han scoret utrolige åtte mål.

Anerkjente Transfermarkt skriver at Haaland er den spilleren i verden som har steget nest mest i verdi denne sesongen. Ifølge fotballnettstedet har han hatt en verdiøkning på over 400 millioner kroner, kun slått av Inter Milans Lautaro Martínez.

Den engelske avisen har tatt for seg ti ulike utøvere, i ti ulike idretter, som de mener vil dominere det neste tiåret. Der er Haaland selvskreven, men det er også en annen nordmann på listen.

  • LEST DENNE? Rekordtall og seerboom etter storspill av Haaland og Ødegaard
Viktor Hovland spås en lysende fremtid.

«Ett ord: Wow»

Viktor Hovland, den norsk golfsensasjonen, er andre nordmann på listen. Avisen mener 22-åringen vil dominere på golfbanen på samme måte som storheter som Tiger Woods og Rory McIlroy har gjort før ham.

I 2018 slo nordmannen gjennom for fullt. Da gikk han til topps i U.S. Amateur Championship, og dermed kvalifiserte han seg til sin første majorturnering året etter.

«Ett ord: Wow», skriver Daily Mail om den norske golfspilleren.

Resten av listen

Cricket – Prithvi Shaw (India)

Indiske Prithvi Shaw spås som etterfølgeren til verdens beste cricketspiller, Virat Kohli. Til tross for at han kun er 20 år gammel, har han allerede markert seg i verdenstoppen.

Rugby – Louis Rees-Zammit (Wales)

Han er kjent som en tenåringssensasjon i rugbyverden. Den nylig fylte 19-åringen er en del av Wales’ stjernespekkede lag.

Boksing – Daniel Dubois (England)

Han nevnes som «Den neste Tyson Fury», en av verdens beste tungvektsboksere. Han har vunnet 14 av 14 proffkamper – 13 har kommet på knockout.

Formel 1 – Charles Leclerc (Monaco)

22-åringen er blitt Ferraris nye gullkalv. Monegaskeren har vunnet to Formel 1-løp i karrieren.

Tennis – Coco Gauff (USA)

15-åringen sjokkerte alle da hun slo ut rutinerte Venus Williams under Wimbledon i fjor. Hun er rangert som verdens 51. beste tennisspiller.

Friidrett – Noah Lyles (USA)

Amerikaneren er det nye fartsfenomenet i friidretten. 22-åringen er allerede blant favorittene til sprintgullene under OL i Tokyo til sommeren.

MMA (Mixed Martial Arts) – Zabit Magomedsharipov (Russland)

Russeren er blitt en stjerne i UFC (Ultimate Fighting Championship), MMA-verdens svar på Champions League. 14 strake seiere har gjort ham til verdens tredje beste i fjærvektsdivisjonen.

Basketball – Zion Williamson (USA)

19-åringen fikk mye oppmerksomhet allerede før han debuterte i NBA. Det er ventet at han vil dominere i verdens beste basketliga i lang tid.

Les mer om

  1. The Daily Mail
  2. Erling Braut Haaland
  3. Viktor Hovland