Hushovd sykler ikke VM

Thor Hushovd sykler ikke VM i Spania i slutten av september etter at han fredag veltet i en etappe av Tour de Poitou-Charentes.

Thor Hushovd veltet fredag, og nå går VM i Spania uten veteranen, som legger opp etter årets sesong.

Det meddeler 36-åringen fra Grimstad på sin Instagram-konto etter velten på fredagens etappe i Frankrike.

— Det går bra med meg, men jeg trenger noen dager av sykkelen, forteller Hushovd.

Falt i siste sving

Grimstad-karen lå meget godt an i fredagens etappe av Tour de Poitou-Charentes i Frankrike, men i den siste svingen - 250 meter fra mål på den 192 kilometer lange etappen - gikk det galt.

— Det er forferdelig synd at han krasjet. Thor sa til meg at han følte seg sterk og hadde gode bein. Jeg er sikker på at han hadde vunnet etappen hvis han ikke hadde falt, sier BMCs sportsdirektør Yvon Ledanois til lagets egne nettsider.

Thor Hushovd la ut disse bildene på Instagram etter velten fredag:

Ifølge Hushovds personlige trener, Atle Kvålsvoll, er det først og fremst hoften som plager 36-åringen etter at han fredag styrtet i bakken i siste sving et par hundre meter før mål.

– Dette er utrolig kjipt for Thor. Han har vist gryende form den siste tiden og hadde veldig lyst til å kjøre et godt VM. Der er skuffende at den muligheten glapp på denne måten. Han hadde et stort håp om å kunne avslutte sesongen på en verdig måte.

– Thor har med årene fått seg noen rett i fleisen og følt på motgangen. Nå var han på vei oppover og kroppen begynte å gi svar. Følelsen av å gå glipp av VM vil nok sitte langt inne en stund, sier Kvålsvoll til NTB.

Jesus Herrada fra Movistar vant fredagens etappe.

BMC-rytter Hushovd syklet heller ikke Tour de France i sommer og skal legge opp etter sesongen.

36-åringen er Norges mest suksessrike syklist. Han ble verdensmester i landeveissykling i Geelong i Australia i 2010 og vant grønn trøye i Tour de France i 2005 og 2009. ## Tre nordmenn til VM

Totalt har han ti etappeseire fra Tour de France.

I juni i år opplyste Hushovd at han hadde bestemt seg for å legge opp etter årets sesong.

Norge får stille med tre ryttere til landeveisrittet for menn i sykkel-VM. Alexander Kristoff er en selvskreven kandidat.

Både Edvald Boasson Hagen, ThorHushovd og Lars Petter Nordhaug var aktuelle for de to siste plassene før fredagens velt.

FAKTA, THOR HUSHOVD:

Alder: 36 (født 18. januar 1978)

Opphav: Austegd (Grimstad)

Bosted: Monaco/Grimstad

Yrke: Proffsyklist

Lag: BMC

Tidligere lag: Garmin-Cervélo, Cervélo, Crédit Agricole

Største seier: VM landevei 2010

Tour de France: Ti individuelle etappeseirer, to lagtemposeirer, to ganger grønn poengtrøye sammenlagt, 22 individuelle topp 3-plasser. Debuterte i 2001. Aktuell: Er ikke aktuell for sykkel-VM i slutten av september etter fredagens velt. Legger som proffsyklist etter sesongen. (©NTB)