Sport

Bobil blir Froomes nye våpen i Touren

Chris Froome brukte helgen til å skremme konkurrentene. I Tour de France skal en bobil gjøre 30-åringen enda farligere.

NYTT VÅPEN: Chris Froome satser på bobil foran årets Tour de France. Her fra 2013-utgaven, hvor briten vant sammenlagt.
  • Erlend Nesje
    Erlend Nesje
    Journalist

I 2013 vant briten Critérium du Dauphiné. Halvannen måned senere vant han Tour de France for første gang. I går vant Froome Critérium du Dauphiné igjen. Nå er han klar for Tour de France-revansj.

— Jeg føler meg klar nå. Det er bare tre uker igjen til Tour de France. Jeg ser veldig frem mot det, sa Froome etter å ha most Tejay van Garderen på de siste kilometrene av den tøffe siste-etappen.

Han vant lørdagens fjelletappe. Froome gjorde det samme igjen på den 156,5 kilometer lang etappe fra Saint-Gervais Mont Blanc til Modane Valfréjus. Froome angrep da det var 2,5 kilometer igjen. Tejay van Garderen klarte ikke å følge. I mål hadde Froome sikret seg de nødvendige sekundene som gjorde at han vant Critérium du Dauphiné sammenlagt.

Lei av mange hoteller

Det var hans fjerde seier i 2015. Nå begynner ting å se lyst ut igjen for briten som hadde en tung 2014-sesong. Froome måtte bryte fjorårets Tour de France etter fem etapper.

I år er det en enda mer tent og forberedt brite som reiser til Frankrike. I følge Cycling Weekly ønsker Froome å bli den første rytteren i Tour de France som bor i bobil. Briten er ikke veldig lysten på å sjekke inn og ut av et hotell 21 ganger i løpet av Tour de France.

— Det er defintivt mye bra ved bobiler. Du kan restituere deg bedre og gjøre ting mer komfortabelt og effektivt for seg selv. Noen hoteller har ikke aircondition, og på andre er ikke sanitærforholdene gode nok, sier Froome.

Les også

Froome stakk av og vant sammenlagt

Lagkamerat Richie Porte i Team Sky gjorde det samme i Giro d'Italia i forrige måned. Mens lagkameratene bodde på hotell, og blant annet fikk en natt ødelagt på grunn av 18-årsfest i hotellets restaurant, lå Richie Porte og sov i en svart og sølvgrå Fleetwood Excursion.

— Det handler om å kontrollere de faktorene du kan ha kontroll på. For en idrettsutøver er det stor forskjell på å sove i den samme sengen hver natt i tre uker, sammenlignet med det å skifte seng nesten hver dag. Hvorfor er det slik at alle skal bo på hotell? Det kan godt være at jeg kommer til å dele bobilen med noen. Kanskje vi alle kommer til å sove i bobil, sier Froome til Cycling Weekly.

Boasson Hagen langt bak

Han er uansett i rute til det som er årets høydepunkt.

På de to siste etappene av Critérium du Dauphiné vist frem superkrefter i de tøffe avslutningene.

Han vant med 17 sekunder ned til Tejay van Garderen lørdag. I går var Froome 18 sekunder foran amerikaneren.

Edvald Boasson Hagen nummer 57 – drøyt syv minutter bak Froome. Sammenlagt ble nordmannen nummer 81.

Les også

  1. Kristoff klarte ikke å blande seg inn i tetkampen

  2. Froome viste superkrefter

  3. Lance Armstrong: - Jeg er som Voldemort

Les mer om

  1. Tour de France