- Deler ikke ut presanger

Lance Armstrong vant sin fjerde etappeseier i årets Tour med knappest mulig margin. I andre enden kom Hushovd, også han med ubehagelig dårlig margin.

Armstrong var bare centimeterne foran Andreas Klöden på dagens knallharde etappe fra Bourg d' Oisans til Le Grand Bornard. Armstrong kom mot mål i en gruppe på seks ryttere. Med litt under en kilometer til mål rykket tyskeren Andreas Klöden. Rykket så ut til å holde, men den ustoppelige amerikaneren slo til igjen.

Deler ikke ut presanger

Den suverene amerikaneren nekter nærmest å la andre vinne etapper, og tok sin tredje strake etappeseier. — Denne Touren er så spesiell for meg at jeg ville prøve å vinne nok en etappe. Jeg deler ikke ut presanger i år, sa en meget fornøyd Armstrong etter en målgang. Dette er Armstrongs fjerde seier i år og den 19. totalt. Richard Virenque sikret seg torsdag klatretrøya i årets sykkelklassiker. Virenque tok dermed den prikkete klatretrøya for 7. gang. Det er rekord i Tour de France. Thor Hushovd har fått et tilbakefall på sykdommen sin, og kom inn som nummer 141 i dag. Da hadde han bare seks ryttere bak seg, og var ubehagelig nær tidsgrensen som avgjør hvorvidt han får fortsette rittet eller ikke. Også Kurt-Asle Arvesen kom sent inn i dag, to minutter før Hushovd og nesten 34 minutter etter Armstrong. Tidligere på etappen lå Arvesen fremst i hovedfeltet og holdt tempoet oppe sammen med US Postal, for at Basso skulle sikre andreplassen sin i sammendraget.

( Aftenpostens nettutgave)

<b>På målstreken. </b>Lance Armstrong tok igjen tyskeren Andreas Klöden på målstreken.