Landslagsback: - En helt sinnssyk overgang

Harald Reinkind er i skyene etter å ha blitt proff i verdens tøffeste liga.

OVERGANG: Landslagsback Harald Reinkind er klar for Rhein-Neckar Löwen.
  • Trond Sandvik

— En utrolig mulighet. Og jeg kjenner tiden er inne, stråler landslagsbacken etter å ha signerte n toårskontrakt med Rhein-Neckar Löwen.

Til høsten skifter han adresse fra Bergen til Mannheim, etter å ha hatt beilere på telefonen i mer enn ett år nå. At det til slutt ble Rhein-Neckar Löwen, tror 21-åringen er et klokt valg. Landslagssjef Robert Hedin har anbefalt klubben, Bjarte Myrhol likeså. En storklubb midt i Tyskland med et betydelig nordisk preg.

Munnkurv

- Egentlig har det vært klart noen uker nå. Men jeg har ikke kunnet snakke om denne overgangen før nå. Klubben styrer slikt, forklarer Reinkind den lave profilen han har holdt angående sitt nye liv. Men i dag offentliggjør altså Rhein-Neckar Löwen-ledelsen nyheten om sin andre investering på 10 dager.

Sist uke frigjorde tyskerne Mads Mensah Larsen fra danskens kontrakt i Aalborg. Nå hentes Harald Reinkind fra Norge nærmest vederlagsfritt. «Keiven» er på utgående kontrakt, bare såkalt utdanningskompensasjon kan gi FyllingenBergen – og kanskje Gneist – noen kroner i kassen.

— Dette blir selvsagt noe helt nytt. Ikke noe vondt om Fyllingen, men jeg trenger påfyll nå for å komme meg videre. Det merker jeg tydelig, nå når jeg er inne i landslagsvarmen. Å møte Island, Spania og Ungarn i kamper som virkelig betyr noe, det gir store utfordringer. Jeg merker jeg må ha mye matching på dette nivået for å bli vant med både tempo og duellstyrke. Et dagligliv i Bundesliga vil hjelpe meg enormt, tror Norges ferskeste proffspiller.

Han forteller at han også er strålende fornøyd med masse spilletid i EM, men skuffet over ikke å få oppleve storhallen i Herning og møtet med Danmark i hovedrunden i EM

Møtte sin nye trener

Reinkind håndhilste på sin nye trener under en treningsøkt i Aalborg før kampen mot Island sist søndag. Nikolaj Jacobsen tar over treneransvaret i Löwen neste sesong, ettersom islendingen Gudmundur Gudmundsson reiser til Danmark for å avløse selveste Ulrik Wilbek.

— Jeg snakket så vidt med Jacobsen, men kjenner ham ikke.

- Skummelt dette her, for en 21-åring?

— Spennende. Veldig spennende.

Harald Reinkind hadde store planer om å flytte sammen med sin håndballspillende kjæreste Lise Marie Karlsen denne våren. Det gjør han nok òg, men til høsten blir han boende alene.

— Nja. Lise studerer ved NHH, og får anledning til å bo med meg i perioder. Det skal bli fint.

Om sin nye økonomiske hverdag som heltidsspiller, i en klubb som omsatte for mellom 40 og 50 millioner kroner sist sesong, tenker førstereisgutten følgende:

— Det er helt andre summer der nede. Jeg er fornøyd.

Myrhol rådgiver

Kompisen på strek i det norske landslaget, Bjarte Myrhol, har vært en viktig samtalepartner for Reinkind den siste måneden. 31-åringen har spilt i Rhein-Neckar Löwen siden høsten 2009. — Jeg kan anbefale Löwen på det sterkeste. Det er en ung tysk-skandinavisk tropp i fremgang.

Myrhol mener det vil være en optimal utfordring for Reinkind å spille på høyre backplass i verdens tøffeste liga. Der er høyt respekterte Alexander Petersson foreløpig et klart førstevalg. 33-åringen har spilt 150 landskamper for Island, men er for tiden skadet og ikke i gang under europamesterskapet i Danmark.

— Den beste læremesteren Harald kan få. Både som spiller og person, sier Myrhol.

- Hjelper du Reinkind med bolig i storbyen Mannheim?

— Spillerne bor ikke der. Vi lever stille i den praktfulle byen Heidelberg.

Danske Niklas Landin står i mål hos Rhein-Neckar Löwen, mens svensken Kim Ekdahl du Rietz bekler venstre backplass. Det er tre islendinger i troppen, mens keeperlegenden Tomas Svensson har jobben som assistenttrener.

Klubben vant EHF-cupen sist sesong og ligger i øyeblikket på tredjeplass i Bundesliga, bak THW Kiel og SG Flensburg-Handewitt.