- Må tro på meg selv

Marius Thorp fikk en verdifull erfaring i proffdebuten og er optimist foran høstens forsøk i å kvalifisere seg for PGA-touren.

Marius Thorp (nummer to fra høyre) er Norges ferskeste golfproff. Han spiller PGA-kvalifisering til høsten.
  • Petter Bøifot

Det ble med to runder i Sveits før 19-åringen måtte pakke bagen og reise hjem. Men fremfor å deppe over en misset cut velger Marius Thorp å ta det som en verdifull erfaring. — Jeg gjorde småfeil, og det er små marginer i denne sporten, sier Thorp til Golf.no.

- Må ha tro

Han sier også at han ikke var nervøs foran proffdebuten. I tiden fremover er det spill på den europeiske Challengetouren som gjelder. Deretter skal han prøve å kvalifisere seg for PGA-touren. - Nåløyet er trangt, men jeg tror på meg selv. Hvis jeg ikke gjør det kommer jeg aldri til å lykkes, sier han. Han var på Miklagard utenfor Oslo for å være med på Canon Pro Series, en uformell oppvisning der både internasjonale stjerner og unge, lovende nordmenn var med.

Slo tourstjerner

Thorp vant den delen av konkurransen der det enkelt og greit dreide seg om å slå lengst mulig. Vinnerslaget målte hele 305 meter, en foran Fredrik Kollevold. Det var lenger enn både spanske Pablo Martin (21) og Nick Dougherty (25) fra England som begge har vunnet på Europatouren. Dougherty var tydelig imponert over de norske ungguttene. - Ungdomseliten i Norge viste tydelig at de er fantastisk dyktige. De holder et nivå som klart vil bidra til å rekruttere ytterligere mange unge talenter.

- Dyktige spillere

— Det er viktig for en nasjon som Norge å etterfylle kontinuerlig med unge dyktige spillere som vi har sett i dag. Den neste Tiger Woods kan svært godt komme fra Norge når vi ser på spillet her, sa han etter konkurransen. Også Suzann Pettersen, som er på vei til Solheim Cup i Sverige, var til stede. Hun og Dougherty ble utfordret av Martin til å slå ut med håndtaket fremfor køllehodet. Det ble med et par lattermilde forsøk der begge slo knallhardt i bakken langt bak ballen. - Jeg tror man trenger spanske knær for å få til det slaget, sa en smilende Dougherty. Men engelskmannen fikk vise seg frem ved å slå to baller med driveren samtidig til stor jubel fra publikummet. Han endte for orden skyld langt bak Thorp med én ball. Der nøyde han seg med en drive på 278 meter.