Hoen: - Det beste høydefeltet på Bislett noen gang

Kan Bislett få en verdensrekord i høyde? Det legges opp til festaften med verdens syv spenstigste menn under Bislett Games.

Hvem av den nye generasjonen blir først til å nå undersiden på tverrliggeren i et fotballmål? Opp dit er det 2,44. Mutaz Ezza Barsim fra Qatar har potensial til å hoppe 2,50! Mener Steinar Hoen.

— Det beste høydefeltet på Bislett noen gang, sier en oppstemt Steinar Hoen i Bislett Games etter å ha sikret seg hele verdenseliten til start i Oslo 11. juni.

I spissen for verdens spenstigste karer kommer Mutaz Essa Barsim, som i fjor hoppet 2,43 – bare to centimeter lavere enn verdensrekorden til Javier Sotomayor. Mannen han duellerte mest med, Bohan Bondarenko, er også klar. Han hadde 2,42 forrige sesong. Bak dem igjen fulgte regjerende OL-mester Ivan Ukhov, som hadde 2,41 i fjor.

— Ettersom jeg selv var høydehopper, er det spesielt gledelig at høyde kan bli en av de store øvelsene i år, sier Hoen, som gjorde et av sine aller beste hopp på Bislett.

BISLETT-SJEF: Steinar Hoen.

— Jeg satte norsk rekord i 1994 med 2,35, men videoen viser at jeg var over 2,39 eller 2,39,5, sier stevnesjefen, som er tredje beste hopper på Bislett noen gang. Sotomayor holder banerekorden med 2,37, mens Patrik Sjöberg har hoppet 2,36. ## Verdensrekordforsøk på 5000 meter

— Jeg har alltid byttet bort høyde menn fordi vi har hatt mer lyst på høyde damer og Tonje Angelsen. Derfor er det artig å få gutta inn igjen – spesielt nå som nivået er så høyt. Vi har syv mann på startlisten som har 2,40 eller mer som pers, fortsetter Hoen, som også har godt håp om en verdensrekord for damer på 5000 meter.

— Genzebe Dibaba løp på 14,18 i Globen i februar og satte innendørs verdensrekord. Det tilsvarer under 14,10 ute, sier Hoen, som fikk Bisletts siste av 69 verdensrekorder ved hennes storesøster, Tirunesh, i 2008. Hun løp på 14.11,15.

Les også

Bolt-nei gir Bislett penger til verdensrekord

50-årsjubileum

Norske attraksjoner skal det også bli. Henrik Ingebrigtsen har bedt om tøffest mulig motstand på en engelsk mil og skal igjen prøve på norsk rekord. Det samme skal kanskje supertalentet Karsten Warholm på 400 meter. Også Ezinne Okparaebo, Jaysuma Saidy Ndure og Ingvill Måkestad Bovim er på Hoens liste.

Bislett markedsfører seg som «world record track», og Hoen synes det er på tide med rekord nummer 70. Om den ikke kommer, så kommer i alle fall en rekke gamle verdensrekordholdere. I anledning stevnets 50-årsjubileum er det invitert gamle helter som Said Aouita, Sebastian Coe, Henry Rono, John Walker, Sergej Bubka og våre egne helter, Ingrid Kristiansen og Terje Pedersen.

Den kanskje mest populære av dem alle, Ron Clarke, er også invitert, men sliter med helsa og dukker neppe opp.

Men Bislett Alliansen håper at 15.000 andre gjør det.