Sport

Tour des Fjords ber Kristiansand lage ny folkefest til våren: – Vi vil gjenskape suksessen

Rittdirektør Roy Hegreberg ønsker at Kristiansand skal gjenskape årets suksess, og påta seg rollen som målby også i 2019 – da trolig med enda flere stjerner på startstreken.

Slik så det ut i målområdet i Tresse på årets Tour des Fjords-etappe i Kristiansand. Nå kan det bli ny folkefest allerede til våren.

KRISTIANSAND: – Vi har kommet med en henvendelse til Kristiansand fordi det var en så fantastisk suksess i år. I tillegg passer det bra med logistikken for rittet i 2019. Nå er det opp til Kristiansand om byen ønsker det, sier Roy Hegreberg, rittdirektør for Tour des Fjords.

Han hadde aldri sett så mange tilskuere langs løypa i Tour des Fjords, som på årets etappe i Kristiansand. Etapperittet gikk i år for første gang nesten i sin helhet på Sørlandet, med store folkefester i flere kommuner og byer. Men etter avtalen skulle ikke rittet komme tilbake før i 2020 – og da har Flekkefjord, Lyngdal og Mandal sikret seg rettigheter som start- eller målby. Mens Lindesnes, Risør, Grimstad og Kristiansand allerede hadde fått innfridd sin del av avtalen i år.

Les hele saken med abonnement