Kristiansander vekker oppsikt foran Bislett Games: – Han har fysiske forutsetninger utenom det vanlige

I sin andre sesong som friidrettsutøver vekker Sigurd Tveit (18) oppsikt med sin utrolige fartsressurser. Torsdag debuterer han i Bislett Games.

– Jeg har fått kjempestor motivasjon til å finne ut hva jeg kan få til, sier Sigurd Tveit – her under trening på Kristiansand stadion.

– Sigurd har fysiske forutsetninger som er ganske utenom det vanlige til å være 800 meter-løper. Jeg har testet ham på Olympiatoppen, og han har et fartsgrunnlag og et fysisk potensial som er veldig oppsiktsvekkende, sier Øystein Sylta, fagansvarlig for utholdenhet ved Olympiatoppen Sør.

18-åringen begynte med friidrett først i forfjor, men en skade på fotballbanen gjorde at han bare sto med ordinære 2,03 som personlig rekord på 800 meter da sesongen var omme. Men i fjor, i hans aller første ordentlige sesong som friidrettsutøver, kom han som et skudd, og senket rekorden sin på spesialdistansen med 12 sekunder til 1.51,06. Den tiden var det kun to norske 17-åringer gjennom alle tider som matchet – Thomas Solberg Eide (1.50,33) og supertalentet Jakob Ingebrigtsen.

Les hele saken med abonnement