Sport

Ble historisk – nå er bare Schumacher foran Hamilton: – En uvirkelig følelse

Lewis Hamilton kunne feire sin femte VM-tittel i Formel 1 etter å ha kjørt inn til fjerdeplass i Mexicos Grand Prix søndag.

Lewis Hamilton var naturlig nok svært fornøyd etter å ha blitt verdensmester for femte gang. Foto: Tomas Stargardter / TT NYHETSBYRÅN

Den 21-årige nederlenderen Max Verstappen vant løpet for annet år på rad i sin Red Bull, men Mercedes-stjernen Hamilton var likevel dagens mann. Nå har bare Michael Schumacher (7) flere VM-titler enn 33-åringen.

Hamilton er mester for annet år på rad og for fjerde gang på de seks årene han har kjørt for Mercedes. Han vant også som McLaren-fører i 2008. Med fem titler er han oppe ved siden av legenden Juan Manuel Fangio på delt 2.-plass bak Schumacher.

– Det er en uvirkelig følelse, og det gjør meg ydmyk. Å ta den femte tittelen slik Fangio gjorde føles surrealistisk, særlig ettersom også han gjorde det for Mercedes, sa Hamilton.

Les også

Faren er en av sportens største legender. Nå spås sønnen en lysende fremtid.

Han slet med dekkene søndag og var aldri i seierskampen foran 100.000 tilskuere.

– Tittelen ble ikke vunnet her, men med hardt arbeid gjennom mange løp, sa han.

Schumacher neste?

Han har to år igjen av kontrakten med Mercedes og kan ta igjen Schumacher om den kombinasjonen fortsetter å være like sterk. Hamilton er blitt verdensmester for den tyske stallen i 2014, 2015, 2017 og 2018.

Hamilton har vunnet ni løp denne sesongen og er oppe i 71 seirer totalt. Han dro fra tittelrival Sebastian Vettel i Ferrari med en rekke sterke løp i høst og er verdensmester med to løp igjen å kjøre.

Formel 1-legenden Michael Schumacher etter å ha vunnet Frankrike Grand Prix i 2004. Foto: CHRISTIAN LUTZ / ASSOCIATED PRESS

For å holde liv i spenningen måtte Vettel vinne søndag og håpe at Hamilton ikke endte blant de syv beste. Det var for mye å håpe på. Tyskeren ble nummer to, og allerede da Verstappen krysset mållinjen var Hamilton mester.

Briten snurret noen ganger, til publikums henrykkelse, før han hoppet ut av bilen og kastet seg i armene på sine hjelpere.

Les også

TV-bildene under seriefinalen skaper debatt: – Skandaleforhold

Ricciardo brøt

Red Bull-bilene dominerte trening og kvalifisering, men Daniel Ricciardo hadde en elendig start fra pole position og måtte senere bryte for åttende gang denne sesongen. Verstappen omsatte derimot bilens overlegne fart i seier og henviste Vettel til 2.-plassen.

– Starten var nøkkelen, sa nederlenderen.

– Det var ingen enkel dag, men Lewis fortjener tittelen. Jeg gratulerer ham og laget hans. De har gjort en flott jobb hele året, sa Vettel.

Tyskeren vant fire VM-titler med Red Bull, men har ikke greid å ta den femte etter at han ble Ferrari-fører i 2015.

Akkurat som i fjor sikret Hamilton tittelen i Mexico. Han har en uinntagelig ledelse på 64 poeng til Vettel før løpene i Brasil og Abu Dhabi avslutter sesongen.

(©NTB)

Les mer om

 1. Formel 1
 2. Lewis Hamilton

Relevante artikler

 1. SPORT

  Hamilton sikret beste startspor – krise for Vettel

 2. SPORT

  Formel 1-stjernen kom ikke først i mål, men vant likevel: – Svært farlig!

 3. SPORT

  Vant VM - nå er han én tittel unna legendens rekord

 4. SPORT

  Norsk kommentator trodde det aldri kunne gjentas. Men nå mener han den gjeve rekorden står for fall

 5. SPORT

  Fire strake for titteljagende Hamilton

 6. SPORT

  Han er Formel 1-historiens eneste svarte fører. Nå har Lewis Hamilton fått nok.