Woods mister resten av sesongen

Golfesset Tiger Woods (32) må opereres i kneet på nytt. Dermed mister han resten av sesongen.

Woods hadde store smerter i kneet under hele US Open.

Golfikonet gikk Woods' 14 major-seier til tross for at han slet med smerter gjennom hele turneringen. Såret Tiger angrep Den amerikanske superstjernen opplyser nå på sin hjemmeside at 2008-sesongen er over.

— Det rette for meg å gjøre er å lytte til legene mine, gjennomføre denne operasjonen og fokusere på at kneet blir rehabilitert, sier Woods.

32-åringen skadet det fremre korsbåndet i 2007, men valgte å spille med smertene i stedet for å operere. Etter US Masters i april ble det foretatt et inngrep for å fjerne brusk i kneet som følge av skaden. Nå må han opereres for korsbåndskaden.

Dette blir den fjerde operasjonen han må gjennom i sitt venstre kne. Skuffet Woods trenger også hvile for å bli frisk fra et tretthetsbrudd i leggen som han pådro seg under opptreningen og forberedelsene til US Open.

Det er foreløpig ikke satt noen dato for den nye operasjonen. Verdenseneren vet heller ikke hvor lang tid rehabiliteringen vil ta.

— Selv om jeg er skuffet over at jeg mister resten av sesongen, må jeg gjøre det som er rett med tanke på min framtidige helse. Jeg ser fram til å returnere til konkurranse igjen når legene er enig om at kneet mitt er friskt nok. Legene har også forsikret meg om at med skikkelig rehabilitering og trening, vil kneet bli sterkt igjen, sier Woods.

— Sam (1) ga meg styrke Nærmer seg rekord Woods tok sin 14. Major-tittel da han vant US Open etter 19 hulls omspill mot Rocco Mediate mandag. Woods' 14 major-seier Han er bare fire Major-titler unna den legendariske rekorden til Jack Nicklaus.

Woods topper verdensrankingen for menn. Han har også spilt inn mest penger på PGA-touren denne sesongen. Så langt i år hadde han spilt inn nærmere 5,8 millioner dollar (30 millioner kroner). Han har vunnet 65 PGA-turneringer i løpet av karrieren.