Sport

Fem sekunder unna full hockeyjubel

Rosenborg hadde tre uhyre viktige poeng i lomma – helt til det gjensto fem sekunder.

Lou Dickenson og Thomas Wiig jublet etter at Rosenborg tok ledelsen 3-1.
  • Roy Tommy Bråten

ROSENBORG — LØRENSKOG 4-5 (etter straffer):

LEANGEN: (adressa.no): Med Stavangers ventede seier over Stjernen lørdag, kunne Rosenborg få en luke på seks i kampen om sluttspill-plass. Dessverre for hjemmelaget holdt den planen i 59.55 minutter. Da sørget Matthias Månsson for utligning, og i straffeslagkonkurransen var bortelaget best.

Nå var det nok ikke mange som trodde det skulle bli full pott mot Lørenskog, men trønderne tok vare på sjansene kom allerede fra start.

Sjokkstart

Først da Lørenskogs Wacey Rabbit måtte i utvisningsboksen etter et drøyt minutt. Rosenborg etablerte et godt power-play, og minuttet inn i utvisningen fikk Carl Gustafsson Leangen til å eksplodere.

En god start ble enda bedre da Jordan George - mens Rosenborg var i undertall- satte inn 2-0 etter drøye sju minutter. Hjemmelaget var disiplinerte i forsvar, og frustrerte Lørenskog med iherdig jobbing. I tillegg var Brady Hjelle i buret både god og heldig da det kokte som verst foran ham.

Skuddstatistikk 1. periode: 7-9. ## Undertallsmål igjen

Andre periode hadde knapt startet da Lørenskog utnyttet overtallet (målscorer Geoerge satt i boksen) sitt til å redusere gjennom eksil-trønderen Lars Erik Spets. Men så var det der med Rosenborg og undertall da. Midtveis i utvisningen til Jamie Milam presset Joakim Erbe en Lørenskog-back høyt. Backen slurvet, og dermed var det bare for Wade Bergman å svinge kølla. 3-1

Da økte frustrasjonen betraktelig hos Lørenskog, og verre skulle det bli. For etter drøye seks minutter av perioden fikk Rosenborg muligheten til å spille fem mot tre i over halvannet minutt. Helt på tampen av overtallet satte Erbe inn en retur, og 4-1 lyste på måltavla.

Spets og gutta fra Lørenskog skjønte lite hva som slo dem, og laget pådro seg to kjappe utvisninger til før de var spilt ti minutter. Men mål ble det ikke, og etterhvert spilte bortelaget seg til store sjanser. Men Hjelle i buret er ikke lett å lure, og dermed ebbet perioden ut med 4-1 til Rosenborg.

Skuddstatistikk 2. periode: 12-13

To kjappe fra Lørenskog

Da spillerne kom inn til tredje periode var det helt tydelig at Lørenskog hadde fått klare - og trolig ganske høylytte beskjeder - i garderoben. Og det virket, for etter fire minutter hadde bortelaget redusert to ganger. Flørst ved Marius Trygg i overtall, så ved Jonas Olsson. Da tok Rosenborg-trener Hasse Hansson time-out for å roe spillerne etter sjokkstarten.

Det hjalp, og selv om Lørenskog hadde et lite overtak var Rosenborg minst like giftige på sine sjanser. Mot slutten tok Lørenskog ut sin keeper, og hadde bra trykk på hjemmelaget. Men Hjelle holdt stand, helt til det altså gjensto fem sekunder. Da scoret Matthias Månsson.

Dermed ble tre veldige viktige poeng, redusert til ett. For etter et målløst sudden death vant Lørenskog etter straffeslag. Dermed ett poeng til Rosenborg og to til Lørenskog.

Skuddstatistikk 3.periode: 9-12

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Rosenborg IHK
  3. Lørenskog IK