Sport

Kristoff-hjelper til sykehus etter stygg velt: - Et stort tap hvis han er ute av Touren

Alexander Kristoffs lagkamerat i Katjusja, Michael Mørkøv, er fraktet til sykehus i ambulanse. Dansken gikk i asfalten i sluttfasen av 1. etappe i Tour de France lørdag.

Her er Michael Mørkøv (til venstre) og Alexander Kristoff ute og perfeksjonerer spurtopptrekket før årets Tour de France.
  • Kurt Arne Nilssen
Frankrike.JPG

Mørkøv satt helt framme i feltet som Alexander Kristoffs spurtopptrekker mot slutten, men dansken kom for langt ut til siden og gikk i bakken. Mørkøv kom seg over mål, men han skal gjennom undersøkelser for å avdekke eventuelle bruddskader.LES OGSÅ:

Les også

Boasson Hagen i velt da Cavendish vant: - Jeg er forslått og har skrubbsår

— Etter at han har vært på røntgen, vil vi vite mer om hvordan det blir de neste dagene, sier Katjusjas sportsdirektør Torsten Schmidt til Aftenbladet.

— Jeg håper at vi ikke mister han. Det vil være synd både for han selv, Kristoff og resten av laget. Laget består av ni syklister, og hvis vi mister en, er det et veldig stor tap for oss, sier Schmidt.

Mørkøv var skeptisk til åpningsetappen før start.

— Jeg mener det virker totalt vanvittig at vi kommer 198 topp forberedte ryttere til denne Touren, bare for å bli kastet ut i en utrolig krig om plasseringer og posisjoner særlig den første dagen lørdag, men også de neste dagene, sa han.

Mark Cavendish vant åpningsetappen. Alexander Kristoff ble beste norske på åttendeplass. (©NTB)

Les også

Katusha-ledelsen legger press på Kristoff: - Målet er å vinne etapper

Les mer om

  1. Alexander Kristoff