Sport

Casper Ruud sikret seg sin første finaleplass i en ATP-turnering

Casper Ruud sikret seg lørdag en finaleplass i Houston, hans første noensinne i en ATP-turnering.

20-åringen imponerer i Houston.

  • NTB

Casper Ruud er klar for finalen i ATP-turneringen i Houston etter å ha vunnet 7-5, 6-2 i semifinalen mot Daniel Elahi Galán fra Colombia.

– Det er en fantastisk følelse å være i sin første finale (ATP), dette har vi jobbet så hardt for, sa den norske 20-åringen etter seieren, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Men Ruud sier seg ikke fornøyd med bare å være finaleklar, han ønsker å gå til topps i turneringen.

– Selv om det har vært en fantastisk uke er jeg sulten på å vinne den siste kampen.

Nå venter Christian Garin fra Chile i finalen. Chileneren slo nordmannen 6-4, 6-4 i semifinalen i ATP-turneringen i São Paulo i starten av mars. Garin slo amerikanske Sam Querrey i to strake sett i den andre semifinalen lørdag.

Den chilenske 22-åringen er nummer 73 på ATP-rankingen, Casper Ruud nummer 95.

Les også

Casper Ruud til semifinale i USA

Startet opphentingen

I Ruuds semifinale var det Galán som kom best i gang, og ledet 3-1 i det første settet etter å ha brutt det andre servegamet til Ruud. Colombianeren lå foran 5-3 da nordmannen begynte opphentingen ved å bryte Galáns serve to ganger – i tillegg til å forsvare sin egen serve – og sikre seg seier i settet.

I andre sett tok spillerne hvert sitt game før Ruud igjen brøt motspillerens serve og med det fikk et lite overtak. En medisinsk timeout fra Galáns side ga dem en kort pause før kampen fortsatte. Et nytt brudd ga Ruud ledelsen 5-2 før det som skulle bli hans siste servegame i kampen.

Turneringen i Houston spilles på grus, og Ruud – som for tiden er nummer 95 på ATP-rankingen – hadde slått 241.-rangerte Galán på dette underlaget før, nærmere bestemt i kvalifiseringen til Roland-Garros i fjor.

Les også

Han er første nordmann som har klart dette på 18 år: – Det er stort

To blad Ruud

Lørdagens kamp mot Galán var andre gang Ruud spilte semifinale i en ATP 250-turnering, ifølgeTennis-Norge. Forrige gang var i São Paulo i fjor, men den matchen endte i tap. I 2017 kom han til semifinale i en ATP 500-turnering i Rio.

Forrige gang en nordmann kom til finalen på ATP-nivå var i 1995. Da var det Ruuds far, Christian Ruud, som spilte finale i World Series i svenske Båstad, skriver nettstedet. Ruud senior tapte den gangen, så med seier i Houston, kan Casper Ruud bli den første i familien med en ATP-tittel under beltet.

(©NTB)

Les mer om

  1. Tennis
  2. Casper Ruud
  3. ATP