Smith: - Forhåpentligvis blir hoften bedre. Da blir jeg bedre og

Ruben Smith startet sin første kamp for året da Stavanger Oilers valset over Lillehammer.

Petter Thoresen og Oilers har startet sesongen på solid vis.

LILLEHAMMER – STAVANGER OILERS 1-5 (0-1, 1-2, 0-2)

Stavanger Oilers hadde full kontroll borte mot Lillehammer. 5-1 er tangering av Oilers’ største seiersmargin i Kristins Hall.

Det resultatet både kunne og burde vært større etter en rekke store sjanser.

— Jeg syns vi spiller skikkelig solid. Vi har noen perioder i kampen hvor vi er litt slurvete med pucken, men totalt sett spiller vi solid. Vi er gode i undertall og scoret et mål i overtall, også. Vi trenger å få i gang det, så det var positivt, oppsummerer Petter Thoresen.

Like gledelig var det at Ruben Smith igjen startet en kamp for Oilers – for første gang i eliteserien denne sesongen. Han fikk sine første minutter mot Manglerud Star på torsdag. Tidligere har han to opptredener i Champions Hockey League.

— Det var bra å spille igjen. Heldigvis var det ikke så mye å henge fingrene i fra starten. Jeg fikk litt tid til å komme inn i det, sier Smith.

Les også

- Kan spille til jeg er 40

Les også

Tre Oilers-spillere på hjemmeis

Hofte til besvær

Målvakten har slitt med slitasjeskade i hoften i mange år, men smertene har likevel vært på et slikt nivå at han har klart å spille med det. I sommer ble det imidlertid verre enn noen gang. Så ille at det ble vanskelig å både trene og spille kamper.

Gjennom høsten har han trent spesifikt for å bli bedre i hoften. Det har fungert. I søndagens kamp var han til-og-med nede i spagaten og reddet da Lillehammers Stian Nystuen kom alene mot Smith, og forsøkte å finte han ut.

— Det er mange år siden jeg har vært der nede!, smiler Smith i garderoben etter kampen.

Redningen tok imidlertid på. Spillet måtte stoppes noen minutter mens Smith ristet av seg smertene. For de er der fortsatt, og kommer nok ikke til å gå bort med det første.

— Den er litt vond, og det kommer den til å være en stund. Det er ikke alle stillinger som er optimal for hoften, men det går greit. Jeg føler jeg er i ferd med å finne ut av det. Jeg er mye bedre nå enn tidligere i høst. Smidighetsmessig er jeg også mye bedre enn på lang tid. Jeg har måtte tenke litt gjennom måten jeg spiller på.

På torsdag skal Smith til en spesialist i Bergen. Der blir det trolig bestemt hva som skjer videre. Et alternativ kan være at Smith spiller ut sesongen, og opererer til sommeren.

— Jeg føler jeg kan være med å bidra nå. Hoften er ikke noe hinder lenger. Jeg har ingen betenkninger om å være utpå der. Forhåpentligvis blir hoften bedre, og da blir gjerne jeg også bedre, sier Smith.

Annullert Lillehammer-mål

Smith kom tidlig i fokus. Lillehammer fikk et overtall etter seks minutter hvor de så satte pucken i mål. Det ble imidlertid annullert fordi målet var ute av stilling.

Både spillerne og hjemmefansen mente at Ruben Smith sparket målet ut av stilling med vilje i det pucken føk i nettmaskene, og at målet dermed skulle vært godkjent.

Det hørte derimot ikke dommerne på.

Oilers lot seg ikke affisere og fortsatte overkjøringen av Lillehammer. Etter sjanse på sjanse fikk Oilers omsider pucken i mål. Philippe Cornet kjempet en retur i mål etter 16 minutter.

Mange skudd

På tross av 12-2 i skuddstatistikk og en haug med gode Oilers-sjanser sto det bare 1-0 etter første periode.

Etter snaue fire minutter av andre periode økte Oilers ledelsen. Philippe Cornet var igjen på plass på en retur. Nick Bruneteau skjøt fra blå. Josh Soares var på den første returen. Pucken spratt til Cornet som sto plassert litt til side for mål. Canadieren satte pucken over en sprellende Lillehammer-målvakt og opp i nettaket.

Så etter sju og et halvt minutt av andre periode scoret Jonas Johansson et vakkert mål. Dan Kissel lekte seg i rundvantet, før han fant Johansson i midten av slottet. Svensken dro til på direkten og pucken suste i krysset. En type scoring Johansson ofte presterte i Frisk Asker, men som han ikke har fått til så ofte i Oilers-drakten.

Dermed sto det oppskriftsmessig 3-0 etter 27 minutter.

Slo tilbake

Hjemmelaget slo imidlertid tilbake. Hjemmelagets poengkonge Daniel Åhsberg satte inn en retur etter halvspilt andre periode.

Derfra og ut var perioden nokså jevnspilt.

Stavanger Oilers var best også i tredje periode. De produserte nok sjanser til å øke ledelsen flere ganger, men slet med å få pucken i mål.

De gjorde akkurat hva de trengte å gjøre for å ha kontrollen i kampen.

Mot slutten av perioden satte først Mathias Trettenes inn 4-1 på en retur. Peter Lorentzen fastsatte sluttresultatet til 5-1 i åpent bur. Lillehammer fikk overtall med tre minutter igjen, tok ut keeper og satset ambisiøst på poeng. Det endte med baklengs.