Sport

Kastet tegnestifter i veien for syklistene

«Tegnestiftmannen» fortsatt på frifot.

Her i Klett-krysset ble det lørdag morgen forsøkt å sabotere for Styrkeprøven-rytterne.
  • Jonas Bjørkli
  • Stian Moan Folde

Klokken 07.00 lørdag morgen startet ferden mellom Trondheim og Oslo i sykkelrittet Styrkeprøven for alvor. Feltet hadde ikke en gang kommet startet fra byen før politiet kunne melde om første sabotasjeforsøk.

— Til info for alle syklister så har tegnestiftmannen slått til i Klettkrysset allerede, skrev politiet på Twitter.

De meldte imidlertid i dag tidlig at de hadde klart å få fatt på et registreringsnummeret til en mistenkt bil, og gjorde bileieren ettertrykkelig klar over dette på Twitter. I morgentimene var det flere vakter, inkludert en politpatrulje, i rundkjøringen på Klett for å sikre at ferden gjennom rundkjøringen skulle gå smertefritt.

- Benekter skyld

Etter å ha etterlyst bileier ringte han selv inn til krimvakta på Trondheim politikammer cirka klokken 17.00 og bedyret sin uskyld.

— Han benekter det hele, så vi kan ha fått feilinformasjon. Vi etterforsker imidlertid saken videre, og ingen er hverken sjekket ut eller inn av saken, sier krimvaktleder Frank Nygård.

Politiet oppfordrer publikum om å ta kontakt hvis de har informasjon om hvem «tegnestiftmannen» kan være.

Vil informere

Metlid opplyser at arrangøren er gjort klar over forholdet. Politiet ønsker med sin Twitter-melding i hovedsak å varsle de tusenvis som skal ut og sykle langs veien i morgentimene slik at de kan være obs på faren.

I fjor opplevde rytterne en rekke punkteringer, men heldigvis ingen alvorlige hendelser, da det ble lagt ut tegnestifter i Gjøvik-området. Noe lignende skjedde også i 2012.

Styrkeprøven oppgitt

Daglig leder i Styrkeprøven, Morten Mørk, er oppgitt over at Styrkeprøven nok en gang blir utsatt for sabotasjeforsøk.

— Jeg skjønner ikke hvorfor folk orker å bruke energi på dette. Motivasjonen som ligger bak er for meg helt uforståelig, sier Mørk, som karakteriserer tegnestiftkastingen som meget lei.

— I år har vi biler foran syklistene langs hele løypa for å unngå ulykker som følge av for eksempel tegnestifter, sier Mørk.

I forbindelse med fjorårets hendelser med tegnestifter uttalte politiet at aktiviteten kunne medføre alt fra bot til ubetinget fengsel.