Sport

Stian fra Namsos tok NM-gull: Ble kalt «100 kilo rent beist» av Jansrud

Stian Saugestad var suveren i super-G-konkurransen i Narvik.

NORGESMESTER: Stian Saugestad kjørte inn til NM-gull i Narvik torsdag. I februar tok han sine aller første verdenscuppoeng, og her er han avbildet da han ble nummer 30 på Kvitfjell.
  • Christian Skare Stendal

– Det er kult, det. Det er artig med kompliment fra Jansrud, sier Stian Saugestad til Adresseavisen.

Torsdag kjørte 24-åringen fra Namsos ned til sin første NM-tittel i super-G-konkurransen i Narvik. Og det skjedde på suverent vis.

Saugestad slo langt mer meritterte Aleksander Aamodt Kilde med hele 58 hundredeler, og begeistret blant andre Kjetil Jansrud.

– Stian er en råtass, et hundre kilo rent beist, sa han til NRK etter Saugestads seier.

– Han løste det fantastisk bra. Det krever mot til å kjøre slik. Det er ikke bare en seier, utklassing, sa Jansrud.

Les også

Saugestad var 9 hundredeler fra NM-gull i utfor

Kjente det gikk fort

Uten at det altså fikk Saugestad til å gå fullstendig av hengslene, selv om han selvsagt synes det er «utrolig kult» å bli norgesmester.

– Jeg kjente underveis at det gikk fort, og kom i mål med ett sekunds ledelse. Da skjønte jeg det var et bra løp, sier han.

STJERNEN: Kjetil Jansrud er norsk alpinsports største stjerne sammen med Henrik Kristoffersen. Han omtaler Stian Saugestad i rosende ordelag.

Fra før sto Saugestad med to NM-bronse i super-G, og han var kun ni hundredeler fra NM-tittelen i fjorårets utforkonkurranse i Oppdal der han tok sølv. Da smakte det selvfølgelig ekstra godt med gull nå.

– De siste to årene har jeg vært skikkelig nære, og bare vært hundredeler unna. Da var det godt jeg fikk det til i år, sier han.

Feirer med cola

Fredag går NM-utforen og Saugestad skal forsøke å ta sitt andre gull på to dager, noe han mener er fullt mulig.  

– Ja, jeg satser på det. Det hadde vært veldig artig. Jeg har kjørt bra på utfortreningen, og ledet etter utfordelen i kombinasjonen (endte på fjerdeplass). Jeg føler meg komfortabel i løypen her, sier han.

– Hvordan feirer du et NM-gull da?

– Det blir en cola og så gjøre seg klar til morgendagen.

Nøktern feiring også, altså.

Les mer om

  1. Kjetil Jansrud
  2. Namsos
  3. Aleksander Aamodt Kilde