TV 2 forventer 300 millioner seere på VM fra Bergen

– Det blir et unikt utstillingsvindu for Norge og for bergensregionen.

TV 2s VM-TEAM: Johan Kaggestad, Dag Otto Lauritzen, Julie Strømsvåg, Ingrid Halstensen og Christian Paasche skal servere sykkel-VM til det norske folk.

TV 2 skal levere TV-bilder til hele verden fra VM i sykkel, og det forventes over 300 millioner TV-seere i løpet av mesterskapet.

Søndag 17. september sender kanalen det første av 12 ritt under mesterskapet. VMs høydepunkt er fellesstarten for menn søndag 24. september.

– Aldri har Norge vært bedre som sykkelnasjon. Aldri har sykkelinteressen i Norge vært større. Timingen kunne ikke vært bedre for et VM i Bergen. La festen begynne, sier Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2.

Les også

Vil halvere biltrafikken under sykkel-VM

Tidenes egenproduksjon

Sykkel-VM blir TV 2s største egenproduksjon noen gang.

– Dette er en unik sjanse for Norge, Vestlandet og Bergen – og for oss i TV 2. Den skal vi gripe med begge hendene, sier Jansen Hagen i en pressemelding.

Kommentatorteamet består av Christian Paasche og Johan Kaggestad, med Dag Otto Lauritzen og Mads Kaggestad som eksperter. Ingrid Halstensen og Julie Strømsvåg blir programledere, mens Davy Wathne får en sentral rolle i TV 2 sin dekning av sykkel-VM. TV 2s studio vil stå sentralt plassert på Festplassen i Bergen.

Les også

I dette rommet skal de løse kritiske hendelser under sykkel-VM

– Å få oppleve og jobbe med et sykkel-VM på hjemmebane er en drøm og et stort privilegium. Jeg har bergensblod i årene og har selv bodd i byen i syv år, og vet at alt ligger til rette for en folkefest som bare vestlendinger kan stelle i stand. Og som vil gjøre Bergen, Øygarden, Fjell og Askøy - og Norge - bemerket for flere hundre millioner TV-seere over hele verden. Her er det bare å gi gass, sier Paasche.

På nivå med Tour de France

TV 2 vil ha totalt 120 personer i arbeid under sykkel-VM.

– TV 2s mål er å levere en internasjonal TV-produksjon fra bergensregionen på nivå med Tour de France. Spektakulær idrett rammes inn av vakker natur og Norges mest lidenskapelige publikum. Det blir et unikt utstillingsvindu for Norge og for bergensregionen. Uforglemmelige bilder og øyeblikk delt med hele verden, sier Vegard Jansen Hagen.