Sport

Filmen om Svindal har premiere neste høst

Dokumentaren om Aksel Lund Svindal ses på norske kinolerret i oktober 2020.

Et filmteam har fulgt Aksel Lund Svindal siden 2015. Resultatet kommer på kino neste år.
  • NTB

Regissørene Even Sigstad og Filip Christensen i Field Productions har fått 1,5 millioner kroner i produksjonstilskudd. Det kommer fram av tildelingene fra Norsk filminstitutt.

Siden 2015 har Field production fulgt Svindal tett og hatt unik tilgang til en av Norges største idrettsprofiler gjennom tidene.

Ifølge instituttet vil filmen skildrer «alt fra dramatiske hendelser i utforløypene, opp- og nedturer i livet og kampen mot en kropp som sliter med å tåle belastningene den utsettes for».

Filmen har et totalbudsjett på 12 millioner kroner. NTB får opplyst at man trenger å hente inn mer penger, noe produksjonsselskapet skal jobbe med framover.

Kinopremiere er satt til oktober 2020.

Les også

Da Aksel Lund Svindal ga seg, var det én spesiell ting han trengte.

Unikt innblikk

Da nyheten om Svindal-filmen sprakk under alpin-VM i februar, sa Filip Christensen at de har jobbet hardt med å fange ekte øyeblikk og situasjoner med Svindal, både sportslig og privat.

– Det er veldig mye som har skjedd i kulissene som vi har fanget på film. Jeg tror det kan bli veldig bra for folk å se, fortalte Christensen til da.

Norsk filminstitutt skriver at man i filmen også vil få et «unikt innblikk i en eventyrlig og spektakulær idrettskarriere i en karakterdrevet film om lagarbeid, samhold, viljestyrke og frykt».

Aksel Lund Svindal har en suksessfull idrettskarriere bak seg.

Sigstad og Christensen, står også bak kinodokumentarene «Supervention» (2013) og «Supervention 2» (2016). Også der var Svindal medvirkende.

Bestselger

Aksel Lund Svindal kom i november med selvbiografien «Større enn meg» der han til NTB fortalte at han «forsøkte å være brutalt ærlig». Den ligger nå på andreplass på bokhandlernes bestselgerliste, etter å ha toppet i to uker.

Les også

Svindal langer ut mot mediene etter boklansering

Svindal, som i februar la opp som alpinist, vant blant annet to OL-gull, fem VM-gull og 36 enkeltseirer i verdenscupen.

36-åringen rundet av karrieren med VM-sølv i Åre i sitt siste renn som alpinist.

Les mer om

  1. Aksel Lund Svindal