Sport

Trygg matchvinner i siste sekund – finaledrømmen lever farlig for Vålerenga

Med et drøyt sekund igjen på klokka satte Mats Trygg pucken i nettet og ble matchvinner på Jordal for Lørenskog.

Mats Trygg (i rødt) sørget for at Lørenskog er på vei mot finale (Arkivfoto).
  • Marthe Ihle

VÅLERENGA – LØRENSKOG 2-3

Nok en høydramatisk semifinale mellom Vålerenga og Lørenskog ble avgjort i sluttsekundene søndag.

Det står nå 1-3 i kamper mellom de to så langt i semifinalene, og det ser mørkt ut med tanke på finale for Vålerenga.

Det var tydelig at mye sto på spill, og vi fikk se et tydelig revansjesugent Vålerenga fra start. Temperaturen på isen var høy.

Og etter bare tre minutter var Vålerenga nære ved å ta ledelsen signert Tobias Lindstrøm. Og sekunder senere skapte hjemmelaget enda en kjempesjanse.

Les også

Kristiansen om rasismehetsen: - Jeg driter egentlig i hva de skriker

Lørenskog scoret først

Selv om Vålerenga var hissigst fremover innledningsvis, skapte Lørenskog stort sett noe farlig hver gang de fikk muligheten.

Det var nemlig Lørenskog som tok ledelsen på Jordal, etter seks og et halvt minutts spill.

Dommerne måtte ta en ekstra kikk ved videodømming, men godkjente scoringen til svenske Robin Sterner.

Men Vålerenga fortsatte presset, og med snaut tre minutter igjen av første periode fikk de også betalt for det. Jordal eksploderte da tidligere den Lørenskog-spilleren Martin Laumann Ylven satte lagene likt med sitt skudd. 1-1 til pause.

Dramatikken fortsatte idet spillet gikk inn i andre periode. Denne gangen gikk Vålerenga rett i strupen på Lørenskog, og tok føringen etter bare to minutter ut i perioden.

Les også

Slakter hockeysporten etter påstått tater-hets: - Dette er pøbler

Tobias Lindstrøm dunket pucken i mål til en ledelse for «Iskrigerne».

Temperaturen på banen bare steg. Spesielt tydelig var det da Vålerenga-kaptein Brede Frettem Csisar pådro seg en tominutters utvisning for holding kort tid etter scoringen. Sekunder etter ble Lørenskogs James Sixmith utvist for tripping.

Drøyt åtte minutter ut i andre perioden måtte derimot Lørenskog i noen sekunder se to av sine spillere i utvisningsboksen. Da hadde Vålerenga sjansen til å utnytte overtallsspillet – men gjestene forsvarte seg godt.

Idet andre periode nærmet seg slutten var det også Lørenskog som presset mest. Med fire små minutter igjen hadde Mats Frøshaug en kjempesjanse til å sette lagene likt, men keeper Steffen Søberg i Vålerenga-buret avverget forsøket.

Les også

«Da de andre gikk på fest, gikk jeg hjem og la meg»

Thrilleravslutning

2-1 til hjemmelaget foran tredje og siste periode. Lørenskog var nærmest utlikning på Jordal snaue sju minutter ut i andre periode, men igjen avverget keeper Søberg.

Halvveis ut i siste periode satt imidlertid utlikningen for Lørenskog. Robin Sterner satte sin andre for dagen og holdt Lørenskog godt inne i kampen. De hadde også et lite tak på hjemmelaget innledningsvis i siste periode, før Vålerenga så ut til å våkne.

De siste par minuttene var presset fra de blå enormt, men Lørenskog klarte å holde unna. I noen uhyre dramatiske sluttsekunder satte altså Mats Trygg scoringen som avgjorde og sikret Lørenskog et solid tak på Vålerenga i kampene som spilles best av sju.

Neste oppgjør mellom de to spilles tirsdag i Lørenskog.

Hør Aftenpodden Sport hvor sykkel, norsk fotball, landslaget og ishockey er blant temaene:

Les mer om

  1. Ishockey