Sport

Svindal har kastet krykkene - tror på comeback i år

Skistjernen Aksel Lund Svindal reiser til sol og sommer som en del av oppladningen. — Greit å tilbringe de neste ukene i et annet miljø, sier han.

Aksel Lund Svindal er på bedringens vei etter den alvorlige skaden han pådro seg i januar.

Aksel Lund Svindal halter, men har kastet krykkene. Han er i rute med opptreningen etter korsbåndskaden han pådro seg i Kitzbühel i slutten av januar.

Aleksander Aamodt Kildes trimf:

Les også

«Alt det pene som sies om denne gutten, er helt sant»

Både menisken og korsbåndet røk på Hausbergkanten. Dagen etter fallet var han gjennom en operasjon i Innsbruck, og så gikk turen etter hvert hjem til Norge. Der ble han fulgt opp på Olympiatoppen. Nå er også den fasen av rehabiliteringen over. Svindal reiste til USA tirsdag.

Dr. Christian Fink ruller Aksel Lund Svindal inn på en pressekonferanse etter skistjernens operasjon i januar.

— Jeg er i USA mest for å få litt avveksling.Jeg har hatt fantastisk bra oppfølging de ukene jeg har vært på Olympiatoppen.Nå har ikke lenger det behovet,og da synes jeg det er greit å tilbringe de neste ukene i et annet miljø. Har startet med sol og sommer i Miami nå. Det mulig jeg besøker noen andre steder også før reisen går tilbake til Europa, forteller Svindal til NTB via en epost. - Har du kommet deg raskere på beina enn ventet?

— Det var i grunn helt etter planen. Jeg halter fortsatt, men planen har hele veien vært å prøve seg uten krykker en gang i første halvdel av mars, sier han.

Les også

Svindals VM-gull smeltes inn i 3 millioner sim-kort

Kjenner risikoen

Aksel Lund Svindal ledet verdenscupen da han skadet seg og måtte avlyse resten av sesongen. Han var fartskongen i alpinsirkuset framfor noen. Det meste gikk hans vei.

Her går det galt for Aksel Lund Svindal. Han havnet i nettet etter et fall i Kitzbuhel og skadet.

— Timingen for uhellet mitt var veldig dårlig. Alt fungerte egentlig helt perfekt, og det så ut til å bli en fantastisk bra vinter. Jeg er på ingen måte bitter over det som skjedde, for jeg er kjent med risikoen.Men samtidig veldig kjedelig når det skjer, forteller Norges beste alpinist de siste årene.Han vil ikke helt være med på at det har vært en tung tid etter uhellet med opptrening på Olympiatoppen framfor renn i verdenscupen.

— Klart det er kjedelig plutselig å sitte på sofaen når du har planlagt å reise rundt på verdenscup hele vinteren.Men det er bare å ta realiteten inn over seg så fort som mulig, for så å gjøre der beste ut av det. Tung periode er å ta i. Langt fra så bra som å reise rundt med laget, er nok mer sannheten, forklarer han.

Den første og verste fasen etter skaden er unnagjort, men fortsatt er et stykke fram for Svindal. Likevel nærmer han seg stadiet for å være tilbake i normal trening.

— Jeg er i nok ikke i normal trening før i mai. Dersom alt går etter planen så kan jeg kanskje være på ski i september. Det er absolutt en mulighet

- Noe dritt

Aksel Lund Svindal mistet hele sesongen i fjor. I år måtte han gi seg etter halvkjørt sesong. Det er ingen ønsketilværelse å være i, noe alle forstår.

— Jeg synes det er noe dritt. Men det som har skjedd får jeg ikke gjort noe med. Da er det bedre å bruke energien på noe annet fram til jeg er klar for action igjen, forteller han.

Spørsmålet er ellers når han kan være tilbake i verdenscupen igjen. Det første rennet i 2016/17-sesongen går som vanlig i østerrikske Sölden. Svindal tror ikke han rekker det.

— Sölden er nok urealistisk. Det ville være veldig overraskende om jeg er klar for det, sier han. Trolig er nok et comeback mer trolig i Lake Louise eller Beaver Creek.

(©NTB)

Les også

  1. Lagkameratenes raushet hjalp ham til å bli best i verden

  2. Historisk norsk trippel-triumf: – Helt uvirkelig!

  3. Nå er hun lagvenninne med idolet

  4. Henrik Kristoffersen er syk - kan miste sesongavslutningen

Les mer om

  1. Alpint