Sport

Etappeseieren glapp for Hushovd

Nordmannen nummer to i Tour-avslutningen.

Thor Hushovd må se seg slått på målstreken av Daniele Bennati i den avsluttende etappen i Tour de France.
  • Tale Lind

Les alt om den siste etappen her.

Med massespurt på Champs-Élysées lå alt til rette for at Thor Hushovd kunne kopiere bragden fra i fjor, da han kjørte først over mållinjen og vant avslutningsetappen i Tour de France.

Men det ble bare nesten for det norske spurthåpet. Han måtte se seg slått på målstreken av Daniele Bennati.

– Det gikk styggfort på slutten. Jeg mistet hjulet til Julian Dean, men kastet meg på hjulet til Bennati. Det var ikke verst, sa Hushovd til TV 2 etter målgangen.

Har slitt med sykdom

– En periode følte jeg at jeg var på vei forbi ham, men så kom jeg uti vinden, og da var det umulig å vinne. Jeg manglet litt i dag, sa Hushovd, som har slitt med sykdom i store deler av årets Tour de France.

Norges andre rytter i Touren, Kurt-Asle Arvesen, kom inn på en 67. plass

Kampen om sammenlagtseieren i Tour de France ble i realiteten avgjort allerede i går.

Før den siste etappen skilte det bare 23 sekunder mellom Alberto Contador og Cadel Evans som lå som nummer to sammenlagt. Gårsdagens etappevinner Levi Leipheimer lå som nummer tre.

Egne regler i Paris

Men Contadors seier var i realiteten aldri truet, og det var kun et uhell som kunne fratatt spanjolen sammenlagtseieren.

Tour de France har nemlig interne regler som sier at man ikke skal rykke på den siste etappen, og at det heller ikke er lov å sette i gang en voldsom spurt opp Paris’ hovedgate Champs-Élysées.

Contador overtok den gule trøyen etter at Michael Rasmussen ble sparket ut av Touren tidligere i uken, og den spanske 24-åringen som sykler for Discovery er selvsagt også vinner av den hvite ungdomstrøyen.

Tom Boonen har vært den suverent beste spurteren i årets Tour, og blir den velfortjente eier av den grønne poengtrøyen. Colombianske Mauricio Soler vant den prikkete klatretrøyen, og Discovery er årets beste lag.

Endelig stilling sammenlagt:

1. Contador (DSC) 91,00,26 2. Evans (PRL) +0,23 3. Leipheimer (DSC) +0,31

Tour de France 2007 vil nok likevel bli best husket for alle dopingavsløringene. Hele fire uvøvere ble sendt hjem fra det klassiske sykkelrittet.

Les mer om

  1. Tour de France