Sport

40 grader i Doha: - Varmeste rittet jeg har kjørt

Kristoffer Skjerping ble tatt ut av VM-rittet inne på «The Pearl». Da hadde vannbæreren gjort den jobben han skulle i stekende varme i Doha.

Kristoffer Skjerping (til høyre) fikk merke heten i Qatar. Bildet er fra onsdagens trening i årets sykkel-VM.

— Oppgaven min var å hente flasker. Det var hektisk i seg selv. Jeg tror vi drakk en halvliter i kvarteret, omtrent. Vi var nede og hentet flasker hele tiden, forteller Kristoffer Skjerping til NTB etter fellesstarten i sykkel-VM.

— Det sto 40 grader på sykkelcomputeren ute i ørkenen. Jeg har aldri syklet et lignende ritt før. Veldig spesielt, sier han.

  • Les også: Viktig Kristoff-hjelper mister sykkel-VM med sykdom

Rytteren fra Sekkingstad på Sotra i Hordaland gjorde det han fikk beskjed om, nemlig å sørge for at Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff fikk i seg nok væske og næring i starten av rittet.

Opptrekk før sidevind

— Før svingen ute i ørkenen, i forkant av der sidevinden traff oss, fikk jeg beskjed om å kjøre opptrekk, forklarer han.

Både Kristoff og Boasson Hagen klarte å bli med i den første gruppa.

— Ettersom begge ble med så var egentlig min jobb gjort, forklarer Skjerping, som ble tatt ut av rittet da han ankom de 107-kilometerne i rundløypa inne på «The Pearl», den kunstige øya utenfor Doha.

Veltet mandag

Mandag var Skjerping utsatt for en velt på treningstur. Han ble kraftig oppskrapet, men hevder det ikke har plaget ham noe særlig.

— Det var ikke så dramatisk. Jeg kom borti en av disse refleksene som ligger i asfalten. Hjulet gled unna og jeg deiset i bakken. Jeg kjørte ikke så fort, men jeg fikk noen skrubbsår, forklarer han.

Hva som nå skjer framover er usikkert. Skjerping har syklet for Cannondale denne sesongen, men kontrakten går ut på nyåret. (©NTB)