Strandfeldt: – Jeg er en banditt

Martin Strandfeldt gleder seg til et nytt finalemøte med Vålerenga – og er forberedt på pipekonsert.

TØFT: Martin Strandfeldt både gir og tar. Her tar han.
  • Kristian Oftedal Kvendseth
    Kristian Oftedal Kvendseth

Oilers – Lillehammer 6-2:

– Det finnes ikke noe bedre enn å slå Vålerenga i finalen, sier Martin Strandfeldt og kaster dermed den første hansken før finalemøtet med erkerivalen fra Oslo øst.

Den svenske poengkongen spilte en god kamp da Oilers sikret finaleplassen mot Lillehammer onsdag, og viser gryende storform før finaleserien mellom de to rivalene. Også i fjor møttes de to lagene i finalen, da vant Stavanger til slutt med 4-2 i kamper. For Strandfeldts del ble fjorårets finalespill turbulent. Han unngikk karantene da han banket kølla i hodet på en VIF-spiller i den første finalekampen – og var et yndet hatobjekt i de fem kampene som fulgte.

Liker dem ikke

– De liker ikke meg, og jeg liker ikke dem. Det er ikke akkurat sånn at jeg går ut og drikker te med Morten Ask etter kampene, sier en syrlig Strandfeldt – og sikter til Vålerengas hardtspillende landslagsspiller.

– Det er mange som hater meg. Det har bygget seg opp gradvis. Jeg er den største banditten på isen. Det tenker nok både motspillere og publikum på utebane. Men samtidig er ofte de største bandittene på isen de snilleste utenfor. Som meg, sier Martin Strandfeldt til Aftenbladet.

  • Les også:

Det er nøyaktig én måned siden Oilers møtte Vålerenga i seriefinalen på Jordal Amfi. Den gangen ble Stavanger-laget latterliggjort av et Vålerenga-lag som vant 7-1 og sikret seg gullmedaljene i serien. Nå får Oilers sjansen til å revansjere det fryktelige nederlaget – og samtidig sikre seg noe som er langt mer attraktivt enn seriegull – nemlig kongepokal og deltakelse i ishockeyens mesterliga, CHL.

– Det kommer til å bli folkefest, i hvert fall her i Stavanger. For vi liker jo ikke Vålerenga, gjør vi vel? spør Ruben Smith med et lurt smil.

Pilen peker rett vei

Den første finalekampen spilles i Oslo allerede fredag. Deretter venter andre finalekamp i Stavanger søndag ettermiddag. Deretter går det slag i slag – annenhver dag – helt til ett av lagene har sikret seg fire seiere. Som seriemester har Vålerenga fordelen av å spille kamp sju hjemme dersom finalespillet skulle gå så langt.

– Det kommer til å bli en jevn serie mellom de to beste lagene i Norge, sier Oilers-trener Petter Thoresen før finaleserien drar i gang.

Etter å ha kjempet mot ryggen mot veggen – og vært farlig nære å bli eliminert fra sluttspillet mot et heroisk kjempende Lillehammer i semifinalen – vendte Oilers serien og vant de to siste kampene etter å ha skrudd opp tempo, intensitet og kampvilje et par hakk.

– Nå er vi tilbake på det nivået vi skal være. Vi er klare finale, sier Oilers-keeper Ruben Smith.

Sportsdøgnet: