Sport

Norge revansjerte OL-nedturen med knallsterk seier: - Utrolig deilig!

Håndballjentene fikk en marerittstart, men snudde og vant mot Russland.

Amanda Kurtovic og Veronica Kristiansen jublet for Norges snuoperasjon mot Russland.
  • NTB

Norge - Russland 23–21

Keeper Silje Solberg og de norske håndballjentene fikk revansj på Russland etter tapet i OL-semifinalen. Håndball-EM ligger an til å bli gullkantet for Norge etter 23-21 fredag.

– Vi ville veldig mye. Du må være klar når de kommer med det trykket de kom med. Men vi hang ikke med. Den starten er litt sånn hengende. Men etter det synes jeg vi blir bedre, og det er forsvar- og målvaktspillet som redder oss i dag, sier Thorir Hergeirsson i et intervju med TV 3.

Silje Solberg flyttet til proffspill i Paris i sommer. Det har gjort henne godt. Hun har utviklet spillet ytterligere i den franske hovedstaden.

– Det var utrolig deilig å slå Russland. Det er lenge siden vi har slått dem i mesterskapet. Vi sliter ganske lenge, så deilig å ta hjem seieren, sier keeperhelten til TV 3.

Norge hadde før denne kampen ikke slått Russland i et mesterskap siden 2008.

Det sureste tapet var i Rio i sommer, da det ble tap i semifinalen i OL. Selv om det ble seier fredag, mener Nora Mørk det var mye som ikke stemte.

– Det er egentlig helt «sykt» at vi slår Russland i dag. Tidvis var vi ikke gode nok i denne kampen, men jeg synes vi viser god moral. Alle mann kjempet på. Det er fantastisk å vinne en slik kamp, sier Györ-spilleren.

Kaptein Stine Bredal Oftedal knytter med neven og forstår at Norge er på vei mot en viktig seier.

Fredag ble det en førsteomgang for full gass fra begge lag og med bra keepere. Solberg sto for Norge, og hun var ørlite svakere enn sin russiske kollega.

Norge åpnet fryktelig og lå under 3-6. Det jevnet seg ut og var uavgjort for første gang på 8-8.

Les også

Norge lekte seg videre i EM: - Dette er propagandahåndball

Ny fart

Kjøret fortsatte etter pausen i det som var EMs beste kamp hittil. Vilt kjør framover i perioder fra begge lag ga nye bomskudd og tekniske feil, men Norge strammet seg mest opp og vant greit.

Veronica Kristiansen var en av de viktigste utespillere. I motsetning til i OL-semifinalen var Norge best i hektiske sluttminutter. Solberg, vraket i OL-troppen, spilte en herlig andreomgang.

Norge stakk resolutt fra etter cirka 40 minutter. Landslagssjef Thorir Hergeirsson fikk dermed også sin første mesterskapsseier over Russland.

Norge går videre med fire poeng, Romania to og russerne null. Alt tyder på at det blir norsk semifinale i Göteborg fredag neste uke.

(©NTB)

Les mer om

  1. Nora Mørk
  2. Thorir Hergeirsson
  3. Håndball-EM