Sport

FyllingenBergen fortsatt ubeseiret

Laget fra Dalen vant 29–26 borte mot Halden og har fortsatt ikke tapt en kamp i år.

Julius Andersson (t.v.) og Andreas Gjeitrem (t.h.) scoret brorparten av Fyllingens mål mot Halden - henholdsvis ti og syv. Her fra åpningskampen mot Runar.

  • Lars Eivind Måseide
    Bergens Tidende

— Det gir oss energi så lenge vi er ubeseiret. Vi ønsker selvsagt å fortsette å være ubeseiret, sier Fyllingen-trener, Vidar Gjesdal til BT.

Etter tre seire og én uavgjort i Grundigligaen og videre avansement i cupen er FyllingenBergen fortsatt ubeseiret i årets sesong.

Les også

Avhengige av en frisk Matic

— Svingte mye

I en slitekamp mot et sterkt hjemmelag var det bergenserne som til slutt stakk av med de to poengene som var i potten.

— Det var en tett og jevn kamp, som resultatet sier. Vi kom best i gang, men så ble Halden bedre og tok over. Det var en kamp der det svingte mye, og ingen av lagene ledet med mer enn to mål, sier treneren.

De gulblå ledet 15–17 til pause, men havnet tidlig under i annenomgangen. Halden ledet med ett og to mål helt til det var rundt fem minutter igjen av kampen.

Les også

Kolstad må møte laget som knuste dem med 13 mål

Timåls-Julius

Med god hjelp fra playmaker Julius Anderssons ti scoringer, endte oppgjøret til slutt 26–29 i Østfold.

— Vi vinner på en dag der ikke alt funker helt perfekt for oss. Slike kamper tapte vi i fjor, så det viser styrke at vi klarer å dra det hjem. Det kjennetegner et lag som skal være med i toppen og vi har jobber med stabiliteten i prestasjonene våre, forklarer Gjesdal.

Treneren var storfornøyd med den unge svensken, spesielt siden Eivind Tangen ikke hadde sin beste kamp i Fyllingen-trøyen.

— Julius vokser mer og mer inn i dette laget, og presterer på et jevnt og høyt nivå. Vi har sett på trening at Julius er god, så det er godt å se at han leverer så fantastisk bra i kamp, sier Gjesdal.

Hektisk kampprogram

Laget, som har en ambisjon om å havne blant de fire beste i serien, ligger nå på annenplass etter fire spilte kamper – bare ett poeng bak ledende Arendal.

Allerede til onsdag venter en ny tøff oppgave, når Elverum besøker Framohallen. Treneren synes likevel det er greit at kampene kommer tett i tett.

— Vi ser litt tunge ut i denne kampen og vi må hjem og lade batteriene til onsdag, men jeg syns det er greit med kort tid mellom kampene når vi vinner. Elverum har spilt Champions League kamp i Skopje, så vi har uansett ikke noen unnskyldning der, mener han.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen