Boasson Hagens lag klare for Tour de France

Tour de France-arrangørene offentliggjorde onsdag hvilke lag som sykler sommerens utgave av rittet.

Edvald Boasson Hagen kan smile. MTH Qhubeka har fått en av de fem friplassene til Tour de France. (Arkivfoto)

Edvald Boasson Hagens lag MTN Qhubeka blir tidenes første afrikanske lag som deltar i Tour de France.

Tour de France-arrangørene offentliggjorde onsdag hvilke lag som får sykle sommerens utgave av det prestisjetunge etapperittet på den franske landeveien. Med på listen er altså MTN Qhubeka.

Det sørafrikanske laget har fått en av de fem friplassene som tilfeller lag som ikke har ProTour-status. Også IAM Cycling med Sondre Holst Enger, samt Alexander Kristoffs Katjusja, er med i det 22 lag store startfeltet.

Stor spenning

Det har lenge vært knyttet spenning til om MTN Qhubeka ville få friplass til sommerens ritt. Det sørafrikanske laget har signert en rekke profilerte ryttere siden i fjor høst – blant dem Edvald Boasson Hagen.

– Det er veldig artig at vi får delta. Jeg er ikke superoverrasket, men det er gøy når invitasjonen er i boks. Vi hadde selvsagt ingen garantier, men ettersom MTN-Qhubeka har hentet en del sterke ryttere foran denne sesongen, ble det sagt at mulighetene var store for at dette kom til å gå i orden, sier Boasson Hagen tilTV 2.

27-åringen tror lagets deltakelse får stor betydning.

– Nå blir det enda mer oppmerksomhet rundt det veldedige arbeidet til organisasjonen Qhubeka, som laget vårt samarbeider med, sier Boasson Hagen.

Qhubeka deler ut sykler til fattige i Sør-Afrika.

Mandela-dagen

18. juli i år, midt under sommerens ritt, skal den internasjonale Nelson Mandela-dagen markeres for første gang. Den sørafrikanske frihetsforkjemperen, som døde i desember 2013, skal minnes over hele verden. Den siste tiden har det vært spekulert i at MTN Qhubekas deltakelse vil ha en stor symbolsk verdi for Tour de France-arrangørene.

Dette er lagene som skal Tour de France 2015:

AG2R, Astana, BMC, Quick Step, FDJ, IAM, Lampre, Lotto Soudal, Movistar, Orica-GreenEdge, Cannondale-Garmin, Giant-Alpecin, Katjusja, Team Lotto, Team Sky, Tinkoff-Saxo, Trek Factory Racing, Bora-Argon, Cofidis, Bretagne-Séché, MTN Qhubeka, Europcar.

Sommerens Tour de France blir den 102. utgaven av det tradisjonsrike rittet. (©NTB)