Sport

Fyllingen sendte motstanderen ned en divisjon

Gultrøyenes finspill ble skjebnesvangert for Nøtterøy.

FyllingenBergen vant over Nøtterøy. Her er Andreas Ungesson i aksjon tidligere i sesongen. Foto: Trine Melheim Næss

  • Trine Melheim Næss

FyllingenBergen – Nøtterøy Håndball 33-28

Fyllingen ønsket seg en thriller av en håndballkamp mot nedrykkstruede Nøtterøy.

Og hjemmelaget fikk som bestilt i starten av kampen. Etter 13 minutters spill så trener Vidar Gjesdal seg nødt for å ta timeout på stillingen 10 – 10. Det stod ikke på scoringene, men forsvarsspillet måtte få seg en offensiv justering.

-Vi gjorde veldig mange fine ting i angrep, men manglet aggressivitet det første kvarteret. Vi fikk bedre kontroll bakover og noen viktige redninger. Vi fikk etter hvert vist at vi er et langt bedre lag enn Nøtterøy, sier Fyllingen-trener Vidar Gjesdal.

Ungesson imponerte treneren

Eivind Tangen og Andreas Ungesson var spesielt toneangivende med sitt spill og mange nettkjenninger. Flere spillere er i ferd med å finne god-formen. Spesielt Ungesson, mener trener Gjesdal. Det er godt nytt når sluttspillet venter.

— At Andreas er med for alvor etter skadeavbrekket, betyr mye for oss både offensivt og defensivt. I første omgang spilte han fantastisk. Han har også vært veldig god på trening denne uken.

Må bli mer hissige i sluttspillet

Hvis Tore Andre Lunde blir frisk fra lungebetennelsen, stiller Fyllingen med sitt tilnærmede beste mannskap i kvartfinalen som mest sannsynlig blir mot Elverum.

— Vi manglet tyve prosent aggressivitet i denne kampen, det er jeg sikker på at vi skal klare å hente frem. Jeg er fornøyd med at vi vinner på en dag vi ikke har noe å spille for. Det viser at vi har en god moral i laget og vil gjøre tingene skikkelig. Men vi har helt klart enda mer å gå på, sier trener Gjesdal.

For Nøtterøy ble oppgjøret mot Fyllingen siste kamp i øverste divisjon på en god stund. Mens Fyllingen-spillerne jublet og sang på banen, tuslet slukørede Nøtterøy-spillere til garderoben.

Kampfakta

FyllingenBergen – Nøtterøy Håndball 33-28 ( 19-15)

Framohallen

Tilskuere: 411

Dommere: Andre Hansen og Øistein Pettersen

Utvisninger: Fyllingen: 5 x 2 min , Nøtterøy Håndball: 2 x 2 min.

Toppscorer Nøtterøy Håndball: Kennie Boysen 9

Fyllingen: Lars Eggen Rismark, Pål Kalvenes - Eivind Tangen (8), Andreas Ungesson (6), Julius Andersson (5), Andreas Gjeitrem (4), Iben René Hvidsten (3), Victor Sandberg (3), Fredrik Mossestad (2), Joakim Stenqvist (1), Henrik Gjerstad (1), Eirik Engelsen, Kjetil Skarstein-Hatlen, Eirik Alm, Håkon Berge, Fredrik Jakobsen, Matias Lygre

Les også

  1. FyllingenBergen våger ikke å bli større

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen