Sport

FyllingenBergen vil til topps i Challenge Cup

— Det er flere gode lag med kommende sesong enn den forrige. Men ambisjonen er like fullt å spille E-cupfinale på vårparten neste år, melder trener Vidar Gjesdal.

PÅ TITTELJAKT. Tore André Lunde og FyllingenBergen skal jakte troféer kommende sesong. Finaleplass i Challenge Cup er blant de heteste målene. Foto: Ørjan Deisz

  • Trond Sandvik

De gule og blå fra Fyllingsdalen ble aldri noen suksess i Challenge Cup sist sesong. De røk ut for SL Benfica allerede i tredje runde. Kommende håndballår skal derimot bli annerledes, skal man tro mannen med treneransvaret.

Seks-syv aktuelle finalelag

— Vi sikter høyt. Ja, helt mot toppen, annonserer Vidar Gjesdal. Vel vitende om at antall deltakende lag sesongen 2015/16 er 42 – mot 30 i fjor. Det betyr ikke bare mer kvantitet, men også mer kvalitet på lagene i den lavest rangerte E-cupen. Russland har meldt inn klubbene Krasnodar og St. Petersburg, og også Sveits er ny nasjon i turneringen gjennom Wacker Thun. Laget ved bredden av Thunersee deltok i gruppespillet i Champions League seinest i 2013/14-sesongen.

— Jeg vurderer seks-syv lag som aktuelle finalelag når den tid kommer. Deriblant oss.

For å være best mulig forberedt til det nye håndballåret, har FyllingenBergen-treneren gitt sine spillere ordre om å springe mye i fellesferien. Minst tre dager i uken. Kommende mandag blir trykket økt betraktelig. Da samles 18-mannstroppen etter en regnfull sommer, og på programmet de ti første dagene står 16 tøffe økter.

Les også

Fyllingen-profil avskilter seg selv

— Seks av dagene kjører vi treninger to ganger om dagen. Det betyr mye løping og mye styrketrening. Men også en del håndballøkter.

FyllingenBergen kom på femteplass i Grundigligaen sist sesong. Noe av forklaringen på at de ikke nådde høyere opp, mener Gjesdal ligger i belastningen på nøkkelspillere.

Fransk motstand for Tertnes

— Ja. Som et eksempel slet Andreas Ungesson en hel del med skader og hadde ikke treningsgrunnlag for å holde løpet ut. Og flere enn han gikk tomme i noen kamper. Det må vi bare ta til oss. Derfor skal spillerne ha så mye utholdenhet og styrke i seg når alvoret starter at vi tåler belastningen gjennom en hel sesong.

FyllingenBergen går inn i 3. runde i Challenge Cup. Der møter de vinneren av nederlandske Hurry-Up og HC Berchem fra Luxemburg.

— Jeg vet fint lite om de to lagene. Men har registrert at Berchem har en del franskmenn å spille på. Uansett skal dette være overkommelig motstand.

Også Tertnes kom opp av hatten under tirsdagens trekninger i de forskjellige E-cupene. Tore Johannessens damer deltar i EHF-cupen, og går også de inn i tredje runde. Der blir franske Union Mios Biganos-Begles motstander. Laget fra Bordeaux vant Challenge Cup sist sesong med Stine Lund Andreassen som playmaker. Bergensjenten har forlatt MIOS til fordel for svenske Sävehof, og flere nøkkelspillere skal være på vei ut av det franske laget.

Norsk klubbhåndball har følgende lag med i E-cupene kommende sesong: Larvik HK (kvinner) i Champions League, Elverum HK (menn) i kvalik til Champions League, Halden og Vipers (kvinner) i Cupvinnercupen, Haslum og ØIF Arendal (menn) i EHF-cupen, Tertnes (kvinner) i EHF-cupen og FyllingenBergen (menn) i Challenge Cup. Byåsen (kvinner) og Bodø HK (menn) har begge trukket seg fra E-cupdeltakelse.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen