Sport

Oilers vant hatoppgjøret: - Holm sin ære at vi vinner

Petter Thoresen hyller sisteskansen sin etter seieren mot Vålerenga.

Henrik Holm og Oilers jubler for seier etter kamp Foto: DIGITALSPORT, Sjur Stølen

  • Mats Slaastad Birkelund

VÅLERENGA – STAVANGER OILERS 2-3 (0-1, 2-1, 0-1):

JORDAL AMFI (Aftenbladet): Oilers mot Vålerenga. Det er vest mot øst. Oljeindustri mot byråkrati. De siste årenes toppoppgjør i norsk ishockey. I årets første møte tok Oilers det første stikket.

— Vi er preget av at vi har spilt en haug med kamper de siste ukene. Vi er rotete i måten vi opptrer på, men vi klarer å finne en måte å vinne på. Det var Henrik Holm sin største ære at vi vant, sier Petter Thoresen.

Med tre minutter igjen på klokken klarte Christian Dahl-Andersen å dytte pucken i mål etter en jevn og spennende kamp mellom Stavanger Oilers og Vålerenga i Jordal Amfi.

30 sekunder før slutt fikk Vålerengas Tobias Lindström en enorm sjanse til å utligne. Henrik Holm reddet glimrende.

— Spesielt i tredje periode er det deilig å få noen gode redninger og føle at jeg hjelper gutta litt. Så er det ekstra deilig å se at de får satt 3-2, etter at vi slapp inn to kjappe mål i det andre, sier Holm.

Oppgjøret ble langt mer jevnspilt enn det hadde behøvd å bli.

— Vi så ikke ut som om vi nødvendigvis skulle ta tre poeng, så det var deilig å vinne, sier Thoresen.

En rekke feil fra begge lag, uvanlig mange fra Stavanger Oilers, gjorde at det ble kontring på kontring for lagene.

Stavanger Oilers produserte de fleste sjansene og burde avgjort kampen før. Til slutt satt den mot Vålerenga.

NB: Etter kampen fikk Christian Dahl-Andersen prisen som månedens spiller i GET-ligaen.

Les også

- Vålerenga er ikke gode nok til å være med i toppen

Kjempet inn 1-0

Oilers starter kampen med en horribel puckmist i egen sone, men fikk ryddet raskt opp.

Det var stort sett en jevnspilt første periode, med et annerledes Vålerenga-lag enn Oilers er vant til å møte. De amerikanske tic-tac-toe-stjernene er borte. To unge Vålerenga-unggutter spiller i førsterekka. Mellom Jørgen Karterud (21) og Jonas Oppøyen (24) spiller en svenske som ble hentet fra nivå tre.

Spillestilen er litt forandret. Vålerenga skal være mer kyniske og mer fysiske. Martin Laumann Ylven på 102 kg er det fremste eksempelet på dette. En grovarbeider med høy arbeidsmoral.

Men Stavanger Oilers har noen slike de også. Tommy Kristiansen er en av de. Petter Røste Fossen er en annen. Begge var i hovedrollene i første periode.

Tommy Kristiansen pådro seg midtveis to minutter for tripping. Den var han sterkt uenig i, og viste det overfor dommeren med å etterligne det han mente var filming.

Dommeren belønnet han med en ny utvisning, samtidig som Jordal Amfi buet voldsomt mot Kristiansen. Han svarte med å dunke kølla både i isen og pleksien.

Temperaturen steg. Slik den skal i oppgjørene mellom Oilers og Vålerenga.

Så meldte Petter Røste Fossen seg på. Vålerenga var nære scoring i overtallet, men skjøt utenfor. Så prøvde de igjen. Denne gang fra blålinjen. Røste Fossen blokkerte skuddet, plukket opp pucken og kontret . Alene. Han satte stor fart på skøytene, kuttet inn foran Vålerenga-backen, fintet ut keeper Søberg og satte pucken opp i nettaket.

Bom. 1-0 til Oilers.

Grovarbeider og feinschmecker. Petter Røste Fossen var begge deler i det øyeblikket.

Resten av periode var stillingskrig. VIF yppet seg med sin fysiske spillestil.

Oilers og spesielt førsterekken vartet opp med penere spill. De kunne fort satt en ekstra i nettet bak Søberg, men det ble med sjansene i første periode.

VIF snudde

Fire minutter ut i andre periode rotet Oilers’ førsterekke det til for seg selv.

VIF fikk fritt spillerom i angrepssonen etter å ha vunnet pucken. Ingen av Oilers’ stjernespillere gjorde den defensive jobben.

Morten Ask spilte Jørgen Karterud på blålinja, som spilte kjapt videre til Lindstrøm ute på høyre. Han prikket pucken forbi Henrik Holm.

Fem minutter senere satt den igjen for Vålerenga. Nok engang ved Tobias Lindström.

VIF kontret ved Jonas Oppøyen, han fintet, mistet kontrollen – men VIFs svenske center var mest hissig på grøten, plukket opp pucken og hamret den inn bak Henrik Holm.

Temperaturen i kampen tok seg opp. Etter noen merkelige dommeravgjørelser fikk Vålerenga noen overtall. De klarte de ikke å utnytte.

Så dukket denne lovende latvieren opp igjen. Rudolfs Balcers skjøt fra skrått hold. Steffen Søberg må ha blitt overrasket, for den pucken burde han reddet. Uansett, 2-2 var viktig for Oilers før siste periode.

CDA vant for Oilers

Tredje periode fortsatte kampen i et jevnt spor.

Oilers produserte de fleste sjansene, men kampen kunne vippet begge veier.

Tre minutter før slutt dukket CDA opp og fikk pucken i mål.

Tobias Lindström var svært nære med bare 30 sekunder igjen på klokken, men Henrik Holm sto igjen godt og sikret seieren for Oilers.

Les mer om

  1. Ishockey