Sport

- På vei inn i en OL-transe

<strong>WHISTLER (Aftenposten.no):</strong> Petter Northug testet i ettermiddag lokal tid OL-løypene i Whistler og var helt utilnærmelig.

Petter Northug forsvant taus inn mellom et telt og et olympisk gjerde og lot trener Morten Aa Djupvik ta seg av pratingen.
  • Kurt Haugli

Les også: — Nå er Petter Northug fokusert. Jeg begynner å kjenne ham igjen. Slik var han også foran VM i Liberec i fjor. Jeg vet ikke om jeg skal kalle det en transe, men det ligner på det, sier Morten Aa Djupvik.

Suste taus forbi

Den norske herretreneren snakket på vegne av Petter Northug med pressefolk, mens hovedpersonen selv suste taus forbi etter sin første treningsøkt i OL-løypene i Callaghan Valley rundt 25 kilometer utenfor sentrum av selve Whistler.

- Det er nok ikke mye i denne verden bortsett fra langrenn han får med seg, sier Djupvik som er imponert over måten Petter Northug er i stand til å holde alt utenom skigåing på avstand.

Lagledelsen passer da også på de to største stjernene, Petter Northug og Marit Bjørgen. De velger selv om de vil snakke med media. Tirsdag valgte Petter Northug å tie.

Vant testrenn

Northug brukte tidlig ettermiddag i OL-løypene til et aldri så lite testløp. Han konkurrerte mot mot Martin Johnsrud Sundby og Tord Asle Gjerdalen som også skal gå mandagens 15 kilometer i fri teknikk.

- Petter Northug vant foran Martin. Tord Asle Gjerdalen måtte gi seg før det hele var over. Han følte seg rett og slett litt sliten. Da var det ikke noe vits å presse seg, sa en smilende Morten Aa Djupvik som har tatt til seg den nye bartemoten på det norske herrelandslaget.

Løyper som passer

Djupvik kunne berolige alle med de selvfølgelige meldingene om at mannen hele Norge tror skal ta gull i OL-løypene er i veldig god form.

— Dette er løyper som jeg tror passer Petter veldig godt. De er teknisk krevende med stor variasjon. Samtidig er de ikke spesielt harde fysisk, sier Djupvik.

Det er ikke løypene herretreneren frykter mest. Men været. Tirsdag var det strålende sol og ansats til påskestemning på skistadion. Men til helgen er det meldt alle former for nedbør. Både regn, sludd og snø. Snøvær er det verste herretreneren kan tenke seg. Da kan det fort bli ujevne og urettferdige forhold.

Friske og raske

Sjelden har en norsk mesterskapstropp vært så lite plaget av sykdom som foran dette OL. Det er nesten så det bekymrer Morten Aa Djupvik.

- Jeg vil nesten ikke snakke om det. Vi har vært heldige og flinke som har unngått sykdom, og jeg må jo innrømme at jeg tenker på det inn i mellom, selv om jeg helst ikke har lyst til det.

Les også

    Les mer om

    1. OL