Sport

Thorkildsen: - Jeg er født med selvtillit

Andreas Thorkildsen (32) medgir at de siste to årene har vært frustrerende, men tviler ikke på at han skal komme sterkt tilbake denne sesongen.

Andreas Thorkildsen.
  • Rune Stensland

— Jeg gleder meg til å komme i gang. Det er alltid moro å se hvordan ting fungerer på det første stevnet, og jeg føler jeg starter med blanke ark, sier kristiansanderen.

Den dobbelte OL-mesteren står uten mesterskapsmedalje de to siste sesongene, og er sugen på å komme tilbake som verdens beste spydkaster. Men Thorkildsen vil ikke spekulere i hvilke lengder han kam oppnå i lørdagens åpningsstevne i amerikanske Eugene.

— Forholdene blir trolig halvdårlige med sidevind, men det viktigste er at jeg får en god opplevelse. Selv om jeg har fått trent som jeg har ønsket den siste tiden, er jeg spent på hvor jeg står. Jeg har ikke kastet med full fart ennå, det gjør jeg bare i konkurransesammenheng, påpeker han.

Hans trener Åsmund Martinsen sa i et intervju med Fædrelandsvennen tidligere i uka at Thorkildsen nærmest har måttet sette sammen teknikken på nytt etter at han i lengre tid har kastet med låsninger i ledd og med en muskulatur som har vært stram. Thorkildsen innrømmer at de siste to sesongene har vært frustrerende, men sier samtidig at han tror på en god sesong.

— Jeg er født med selvtillit og hadde ikke fortsatt med dette om jeg ikke hadde trodd jeg kunne bli best igjen. I år blir EM viktigst, men jeg har også veldig lyst til å gjøre det godt på Bislett om to uker, sier han.

Les mer om

  1. Friidrett