Sport

Kjempenedtur for Maren Lundby

Kom på 22.-plass på hjemmebane.

Maren Lundby fikk det ikke til å stemme. Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

 • NTB

Aldri tidligere har Maren Lundby hatt tre norske jenter foran seg i et verdenscuprenn. Det skjedde søndag etter en skuffende dag i den store Lysgårdsbakken

– Nei, det har aldri skjedd tidligere, men gledelig for dem, da, svarte Maren Lundby til NTB litt galgenhumoristisk.

– Det ble ikke helt maks fra min side, men slik ble det, svarte hun tappert.

Med sin 22.-plass ødela hun muligheten til å ta hjem seieren i Lillehammer-trippelen. Hun var nummer to etter to annenplasser tidligere i helgen.

Søndag fikk hun det ikke til å klaffe. Tyske Katharina Althaus vant rennet og forsvarte også fjorårets trippelseier. Denne gangen vant hun foran to tyske hoppere.

Prøver for mye

Lundby lå på 10.-plass etter et hopp på 119,5 meter første omgang. I finaleomgangen leverte 24-åringen nok et svakt hopp og landet på 109,5 meter.

– Jeg følte vel at det første hoppet ikke var helt bra. Jeg prøvde å gjøre en forandring, for jeg ville jo gå for seieren. Konsekvensen ble jo at det ble enda dårligere. Det ble helt bom, liksom. Jeg forsøkte i alle fall, sa Lundby.

Hun var naturligvis skuffet, men tok nederlaget med fatning.

– Det går bra. Det var litt tungt akkurat med én gang, men jeg lover å slå tilbake her i mars, sa hopperen fra Bøverbru.

I mars er det Raw Air-konkurranse for kvinnene.

Neustadt neste

Med 22.-plassen mistet hun også sin verdenscupledelse og falt ned til 4.-plass. Kvinnenes neste renn går i Titisee-Neustadt neste helg.

Før søndagens renn lå Lundby 0,4 poeng bak tyske Juliane Seyfarth i kampen om sammenlagtseieren i Lillehammer-trippelen. Heller ikke Seyfarth klarte å forsvare sin sammenlagtledelse etter sin 8.-plass søndag. Det var det tyske Katharina Althaus som gjorde etter at hun klinket til med et hopp på 139,5 meter i annen omgang – som også første henne til topps i søndagens renn.

Ramona Straub, også hun fra Tyskland, ble nummer to, mens østerrikske Daniela Iraschko-Stolz, som ledet etter første omgang, ble nummer tre.

Anna Odine Strøm ble beste norske på en 12.-plass etter å ha hoppet seg opp fra 17.-plass etter første omgang. Silje Opseth hoppet seg opp fra 20. til 15.-plass, mens Ingebjørg Saglien Bråten gikk fra 14. til 17.

(©NTB)

Les mer om

 1. Maren Lundby

Relevante artikler

 1. SPORT

  Lundby med bakkerekord og ny seier i Oberstdorf

 2. SPORT

  Ny annenplass for Lundby i Russland

 3. SPORT

  Lundby kunne tangere legende. Slik gikk det ikke.

 4. SPORT

  Lundby avsluttet praktsesongen med seier

 5. SPORT

  Lundby vant verdenscupen. Nå vil hun gjøre som hopplegende.

 6. SPORT

  Maren Lundby med pallplass i sesongåpningen