Sport

Wiggins vurderer å aldri sykle Touren igjen

Kan leve med at Chris Froome fortsetter som Sky-kaptein.

BEGREDELIG: Årets sesong har vært en nedtur for Bradley Wiggins.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Bradley Wiggins må stå over årets Tour de France på grunn av en kneskade. Nå innrømmer briten, som vant rittet i fjor, at det ikke er sikkert at han vil prøve å vinne Tour de France for andre gang

— For meg har det alltid handlet om å vinne Touren. Det var det store for meg, en stor reise, som jeg har holdt på med i fire år. Jeg vet ikke om jeg vil gå gjennom det igjen for å være ærlig. Jeg har alltid hatt andre mål, og det er andre ting jeg har lyst til å prøve meg på, sier Wiggins til The Guardian.

Han kommer også med et konkret eksempel på hvordan hans prioriteringer har endret seg.

— Jeg dro ikke på høydetrening før Giroen fordi jeg ville være med familien min. Barne blir eldre og jeg liker å se min sønn Ben spille rugby og andre ting, forteller Wiggins.

- Naturlig at Froome er kaptein

Det var knyttet mye spenning og spekulasjoner om hvem som skulle være kaptein på Sky-laget i årets Tour de France.

Til slutt var det Chris Froome, og ikke fjorårsvinner Bradley Wiggins, som ble foretrukket.

Planen var først at Wiggins skulle hjelpe Froome til sammenlagtseieren, og dermed gjengjelde Froomes tjeneste fra i fjor.

Men på grunn av kneskaden Wiggins pådro seg i Giro d'Italia vil ikke fjorsårsvinneren stille til start når rittet ruller i gang på Korsika 29. juni.

Wiggins mener det er naturlig at Froome ble valgt som Sky-kaptein.

- Det er naturlig at han er lagets leder i år, på grunn av Chris sine prestasjoner og mine prestasjoner. Hvis han vinner Touren, vil han fortsatt være det neste år. Jeg kan leve med det, sier Wiggins.

De videre planene for Wiggins' sesong inkluderer blant annet Polen Rundt, Tour of Britain og det store høydepunktet, verdensmesterskapet i Firenze.

Les også

  1. Wiggins kan bli vraket fra Touren

  2. Boasson Hagen: <br/>- Det blir helt topp

  3. Froome: - Contador er min største trussel

Les mer om

  1. Sykkelritt
  2. Tour de France