Sport

Kristoff ble innestengt i spurten

— Jeg hadde gode bein og hadde håpet å gjøre det litt bedre, sier Kristoff.

INNESTENGT: Mark Cavendish, i hvitt til høyre, vant spurten på 4. etappe av Sveits rundt. Alexander Kristoff i rødt, ble stengt inne bak Peter Sagan, i grønt, på de siste meterne.
 • Jan-erik Larsen

OSSINGEN (Aftenbladet): Alexander Kristoff havnet på femteplass, bak Mark Cavendish og Peter Sagan, men var likevel brukbart fornøyd med 4. etappe i Sveits Rundt.

— Jeg hadde god bein og hadde håpet å gjøre det litt bedre. Men oppløpet var trangt og da jeg ble stengt bak Peter Sagan (Cannondale), skjønte jeg at jeg ikke kunne vinne, sier Kristoff til Aftenbladet etter sin beste prestasjon i årets Sveits Rundt.

De to utbryterne Dani Teklehaimanot og Laurens de Vrees ble innhentet på den siste runden i Ossingen, og da var det duket for massespurt som avslutning på de 160 flate kilometerne fra Heiden til Ossingen. Kristoff fikk hjelp av sine lagkamerater, men da han havnet bak Peter Sagan på de siste 50 meterne, klarte han ikke å ta hjulet til Mark Cavendish. Briten fra Omega Pharma Quick-Step vant foran Juan Lobato (Moviestar), Peter Sagan og Sacha Modolo (Lampere Merida).

— Jeg var mest redd for Peter Sagan i spurten, men fikk min ønskeposisjon 150 meter fra mål. Da skjønte jeg at jeg ville holde unna for Sagan, kommenterte Cavendish etter seieren.

Ingen plager

Både for Alexander Kristoff og Katjusja var tirsdagens etappe viktig. Det skulle være en test på Kristoffs form og lagets formasjoner i spurten før hovedmålet Tour de France.

— Jeg kjente nesten ingen ting til akillesplagene jeg har hatt den siste tiden. Jeg går på betennelsedempende medisin, og dessuten har vi justert klossen under sykkelskoen bakover, mens sete og pedaler også har fått en justering. Det fungerte veldig bra, og jeg hadde ingen smerter underveis, sier Kristoff til Aftenbladet.

Bryter ikke

Dermed tyder alt på at han vil fullføre alle de ni etappene i Sveits Rundt.

— Hvis jeg hadde fått problemer i dag, ville jeg nok vurdert å bryte. Men det gikk fint, og jeg håper at jeg skal komme gjennom alle etappene. Både onsdag og torsdag har jeg en sjanse til å vinne. Så får vi eventuelt ta en ny vurdering etter det. Jeg risikerer ikke noe så kort tid før Tour de France, men akkurat nå ser det bra ut, sier Kristoff.

Eneste norske i Tour de France

Han har fått med seg at nederlandske aviser skriver at Belkin vil vrake Lars Petter Nordhaug i Tour de France. Dermed kan han ende opp som eneste nordmenn.

— Akkurat det har jeg ikke noen kommentarer til. Selv om jeg skulle blir den eneste fra Norge, vil jeg ikke føle det som noe ekstra press, sier Kristoff.

Tour de Suisse fortsetter med en flat etappe på 183 km fra Ossingen til Büren an de Aare torsdag. Der kan Kristoff ha en ny vinnersjanse.

4. etappe, 160,4 km Heiden – Ossingen:

 1. Mark Cavendish, Storbritannia (Omega-Quickstep) 3.35.03, 2) Juan José Lobato, Spania (Movistar) samme tid, 3) Peter Sagan, Slovakia (Cannondale) s.t., 4) Sacha Modolo, Italia (Lampre) s.t.,5) Alexander Kristoff, Norge (Katjusja)s.t. , 6) Danny van Poppel, Nederland (Trek) s.t., 7) Jonas Van Genechten, Belgia (Lotto) s.t., 8) Davide Appollonio, Italia (AG2R)s.t., 9) José Joaquín Rojas, Spania (Movistar) s.t.,10) Matthew Goss, Australia (Orica) s.t.

Øvrig norsk: 142) Vegard Breen (Lotto) 0.52 min. bak.

Sammenlagt:

 1. Tony Martin, Tyskland (Omega-Quickstep) 14.18.41, 2) Tom Dumoulin, Nederland (Giant) 0.06 min. bak, 3) Sagan 0.14, 4) Mollema 0.17, 5) Tom-Jelte Slagter, Nederland (Garmin) 0.23, 6) Davide Formolo, Italia (Cannondale) 0.27, 7) Jon Izagirre, Spania (Movistar) samme tid, 8) Kreuziger 0.28, 9) Mathias Frank, Sveits (IAM) 0.29, 10) Mattia Cattaneo, Italia (Lampre) s.t.

Norske: 77) Breen 7.48, 120) Kristoff 24.24. Rittet avsluttes søndag.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Jakten på ungdomskilden

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5