Husker du 1997?

<p>Da TIL møtte NK Zagreb og kom tilbake fra 3-0 til 3-2 i Kroatia.</p>

TIL - NK Zagbrebcupvinnercupen 1997STORT: Svein Morten Johansen, Ulrik Balling og Bjørn "Bummen" Johansen feirer Svein Morten Johansens scoring mot NK Zagbreb.

18. september, 1997, NK Zagreb-TIL: 55. minutter er spilt i Krotia, NK Zagreb leder 3-0 og TIL ser ut til å være på vei ut av europacupen før det hele har startet, men så sørger scoringer fra Bjørn "Bummen" Johansen og Ole Martin Årst for at TIL kan reise tilbake til Tromsø med 3-2. 12 år senere skal TIL prøve seg borte i Kroatia igjen.

Rune Lange som var sentral i begge kampene mot NK Zagreb og så sent som i fjor spilte for TIL, mener "gutan" har gode muligheter mot NK Slaven.

Les også:

– Vi hadde en veldig vanskelig bortekamp i Zagreb og dro en utrolig fordel av å ha hjemmekamp sist. Jeg har ikke hørt om det laget TIL møter nå, men de har jo akkurat startet sesongen og det bør være en liten fordel for Tromsø. I utgangspunktet er det fordel å ha hjemmekamp sist, men TIL fikk med seg en ledelse ned dit, og vet jeg at de har gode kontringsspillere, så satser de på det og ligger lavt med et slikt utgangspunkt bør de ha greie muligheter, sier Lange.

– Da vi spilte i Kroatia hadde Zagreb ballen mye og det er som regel teknisk gode lag der nede, så om TIL ikke lar seg påvirke kan de skape like mange sjanser og vinne, sier Svein Morten Johansen som også spilte begge kampene i 1997 mot NK Zagreb.

– Helt spesiell kamp

2. oktober 1997, TIL-NK Zagreb, Alfheim Stadion: Hjemme i Tromsø åpnet TIL best i cupvinnercup-oppgjøret, Rune Lange sendte TIL i ledelsen, men Zagreb snudde fort og ledet lenge 2-1 før Ole Martin Årst utlignet. Ett minutt på overtid "utlignet" Svein Morten Johansen til 3-2 etter et hardt skudd i hjørnet etter mye klabb og babb i feltet.

– Kanskje den mest spesielle fotballkampen jeg spilte for TIL. Publikum på Alfheim har aldri vært bedre og kampen svingte enormt. På målet sto jeg i returrommet, og i 16-meteren var sikkert alle spillerne på hele banen. Jeg sendte en markkryper som det var ganske utrolig at gikk inn, den må ha gått via noen bein og skiftet retning. Jeg har blitt mobbet i ettertid for feiringen. I stedet for å gjøre en innøvd feiring, løp jeg med hendene over hodet over hele banen, sier Johansen.

Etter Johansens scoring sto det 5-5 sammenlagt og det ble ekstraomganger. I kampens 115. spilleminutt scoret Rune Lange sitt andre for dagen og sendte TIL videre til neste runde. Der ventet Chelsea og hvem husker ikke hvordan det gikk ...

– En utrolig moro kamp som hadde nerve fra begynnelse til slutt. Det har aldri vært bedre stemning på Alfheim enn i den kampen, faktisk bedre enn mot Chelsea. Jeg husker Svein Morten scoret på overtid og at det bølget frem og tilbake i ekstraomgangene før jeg avgjorde, sier Lange.