Sport

Zuccarello-mål i storseier

Mats Zuccarello og Dallas herjet i NHL-sluttspillet.

Mats Zuccarello scoret ett mål mot Nashville Predators. Her fra en tidligere kamp i NHL-sluttspillet.
  • NTB

DALLAS START - NASHVILLE PREDATORS 5–1

Mats Zuccarello scoret ett av målene da Dallas Stars vant 5-1 mot Nashville Predators i NHL-sluttspillet. Det står 2-2 i best av 7-serien.

Stars hadde tapt de to foregående kampene mot Predators, men onsdag fant Zuccarello og lagkameratene en viktig nøkkel til scoringer.

Dallas-lagets overtallsspill hadde vært diskutert heftig i forkant av kampen, men i den fjerde sluttspillkampen satt det for alvor. Vertene scoret fire mål i løpet av de 14 første minuttene av kampen, og tre av dem var scoringer i overtall.

Det fjerde målet var signert Mats Zuccarello, som scoret på pasning fra svensken John Klingberg. Da måtte også Predators-keeper Pekka Rinne gi seg for kvelden etter å ha sluppet inn fire av åtte skudd.

Før Zuccarello hadde Roope Hintz, Aleksandr Radulov og Andrew Cogliano scoret for vertene.

  • LEST DENNE? NHL-stjernen brøt sammen etter spørsmålet om Zuccarello

Trener-ros

Zuccarello har hatt en litt trøblete innledning på Stars-karrieren på grunn av en skade, men det er ikke lett å se i poengprotokollen.

Nordmannen har levert fire mål og to assists på de seks kampene han har spilt for sitt nye lag.

– Jeg tror han har ytterligere et nivå inne. Det er første gang på to måneder han har spilt fire kamper på rad. La ham komme inn i en rytme og få hockeybeina i gang. Vi snakker om en fyr som knapt har gjort noe som helst i to måneder, og allerede produserer han som dette, sa Stars-trener Jim Montgomery etter onsdagens kamp.

Trøstemål

Også i midtperioden ble det scoring for Stars, og da var kampen punktert. Halvveis i perioden økte Hintz til 5-0 med sin annen scoring for kvelden.

Roman Josi reduserte for Predators i tredje periode, men det ble bare et trøstemål.

Neste kamp mellom lagene spilles i Nashville lørdag.

– Vi må fortsette å bli bedre. De kommer til å være bedre (lørdag), så vi må være bedre også. Nå handler det om å vinne to av tre, og det er trolig det jevneste oppgjøret av alle i første runde, vurderer Stars-trener Montgomery.

Les mer om

  1. Mats Zuccarello
  2. NHL
  3. Ishockey